RIJEKA DOLAZI U ZAGREB: Dinamo stopirao prodaju karata, više od 6.000 Riječana slavi naslov usred Maksimira

RIJEKA DOLAZI U ZAGREB: Dinamo stopirao prodaju karata, više od 6.000 Riječana slavi naslov usred Maksimira

Posljednje kolo HNL-a je trebalo donijeti borbu za naslov između dvije najjače ekipe Hrvatske u posljednjoj utakmici sezone, no Rijeka je kolo prije kraja osvojila naslov prvaka i na Maksimiru će se večeras od 19 sati igrati revijalna utakmica.

Navedeno je označilo opću uzbunu u gradu na Kvarneru, te su navijači Rijeke doslovno razgrabili dostupne karte za Maksimir. Tako će s igračima naslov proslaviti čak 6.000 navijača koji dolaze autobusima i u osobnom aranžmanu. Dinamo je Riječanima izašao ususret, te je osim 4.000 karata na jugu dodijelio Rijeci još 700 ulaznica. Ostatak navijača se snašao, te je preko slobodne prodaje došao do vrijednih papirića, a kada je Dinamo shvatio da prodaja za preostale sektore ide iznimno dobro, moralo je doći do stopiranja prodaje kako ne bi došlo do sigurnosnog rizika uslijed miješanja navijača na ostalim tribinama.

Na taj način Riječani nastavljaju s rušenjem rekorda ove sezone, budući da je Rijeka imala domaćinsku atmosferu na praktički svakom gostovanju ove sezone. Osim tradicionalno pune tribine na pulskom stadionu, posebno se pamti preko 3.000 Riječana u prvom derbiju sezone na Maksimiru, a tome možemo nadodati i ‘Bijeli brod’, odnosno prvo spektakl kojeg je Armada priredila za gostovanje u Splitu.

Proslavu naslova nije mogao propustiti niti predsjednik Rijeke Damir Mišković. Mišković zbog poslovnih obaveza nije mogao biti na Rujevici prošli tjedan, no Zagreb jednostavno nije mogao propustiti. Tako će Rijeka uslijed Maksimira, po isteku susreta, podignuti pehar pobjednika lige, a ludilo slijedi po povratku u Rijeku gdje su Grad i klub upriličili doček prvaka.

Nakon prve proslave u Maksimiru, navijači i igrači će požuriti natrag u Rijeku gdje će prvake na Korzu dočekati više od 10.000 ljudi. Uži centar grada će biti potpuno zatvoren od 18:30, a biti će upriličeno i javno gledanje utakmice Dinamo-Rijeka, nakon čega se osim dočeka igrača očekuje i veliki vatromet. Sasvim je sigurno kako Rijeka niti danas neće spavati, a nova invazija Riječana se očekuje u Varaždinu, gdje će isti protivnici snage odmjeriti u finalu Kupa u srijedu, 31. svibnja.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.