Rijeka na prekretnici: “Normalno je da se stvara nervoza”

Rijeka na prekretnici: “Normalno je da se stvara nervoza”

Matjaž Kek govorio je za Radio Rijeku nakon subotnjeg poraza od Dinama.

Iako u Europskoj ligi i dalje ima realne šanse za prolazak skupine, Rijeka se u domaćem prvenstvu polako oprašta od obrane titule iako je iza nas tek 14 odigranih kola.

Nakon subotnjeg derbija protiv Dinama na Maksimiru, Riječani za Modrima zaostaju devet bodova, a situaciju svlačionici dodatno je zakuhalo neigranje Marija Gavranovića zbog navodne ozljede.

Spomenimo kako je švicarski napadač zadnjeg dana prijelaznog roka bio pred potpisom ugovora s Dinamom, ali su pregovori prolongirani za zimu. Posebno je nezadovoljan Gavranovićevim ponašanjem bio kapetan Filip Bradarić, a u cijeloj situaciji mišljenje ima i trener Kek.

“Ne znam, svatko stoji iza svojih izjava. Nikad nije sve idealno u svlačionici. To su stvari koje će igrači među sobom morati riješiti. Ako neki problemi postoje, kroz razgovor ćemo ih probati riješiti. Zato sam ja tu, da ih vodim, da ih usmjeravam. To nisu stvari koje se trebaju zataškavati nego otvoreno razgovarati. Ako ima problema, to treba riješiti”, kazao je Kek nastavivši u istom tonu.

“Rijeka nije navikla na takve poraze, normalno da se stvara nervoza. Tražimo uzroke, rješavamo ih. Stvari koje se događaju… o uzrocima smo već pričali i piše se. Moramo to između sebe pokušati riješiti. Mene kao trenera zanima rezultat, a ne stvari izvan terena. Razgovarali smo jučer s igračima, oni žele preuzeti odgovornost. Možda je i dobro da malo popričaju između sebe. Ja sam tu da ih vodim i treniram”, nastavio je riječki strateg koji je svjestan nezadovoljstva s tribina.

“Znam da su navijači razočarani, s pravom! Naša očekivanja su bila dosta visoka. Je li to bilo objektivno ili ne, to je druga priča. Ali svi smo razočarani. Pomoć navijača nam je potrebna, posebno igračima koji su pod pritiskom. Treba stati iza ekipe koja je puno puta zaslužila pomoć. Moramo biti bolji, na tome i radimo”, zaključio je Kek pred važnu utakmicu protiv Austrije Beč u četvrtak na Rujevici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.