Rio de Janeiro: Paović, Ristoski, Budetić i Talić osigurali vize

Rio de Janeiro: Paović, Ristoski, Budetić i Talić osigurali vize

Hrvatski paraolimpijski odbor utvrdio je popis evidentnih putnika na Olimpijske igre...

Na 11. sjednici Izvršnog odbora, Hrvatski paraolimpijski savez utvrdio je listu evidentnih putnika na 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro sportašima i sportašicama koji su svojim medaljama na svjetskim i europskim prvenstvima osigurali vize za Brazil iduće godine.

Trenutačno se na listi evidentnih A kandidata tako nalaze atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović, premda valja istaknuti kako bi se njima mogli pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač (svjetska rang-lista u stolnom tenisu zatvara se 31. prosinca).

U atletici će se konačan broj putnika znati početkom travnja i u lipnju sljedeće godine, a vizu će izboriti prvih pet na svjetskog rang ljestvici. Na prošlim Igrama u Londonu nastupilo je 25 hrvatskih sportaša i sportašica u pet sportova.

Članovi izvršnog odbora na zasjedanju su prihvatili i sklapanje Sporazuma o suradnji između Europskih svečilišnih igara u Zagrebu i Rijeci i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, budući da će se na ovim igrama (lipanj 2016) prvi put natjecati i studenti s invaliditetom u pivanju i stolnom tenisu. HPO će imati i status suorganizatora ovih natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.