European club Rugby 7 Trophy.

RK Nada do izvrsnog mjesta u žestokoj konkurenciji na europskom klupskom prvenstvu

RK Nada do izvrsnog mjesta u žestokoj konkurenciji na europskom klupskom prvenstvu

U Sankt Peterburgu se proteklog vikenda održalo Europsko klupsko prvenstvo u ragbiju 7, a Hrvatsku je na ovom prestižnom turniru kao državni prvak predstavljala splitska Nada. Na prvenstvu su se okupili prvaci 11 europskih zemalja, a Nada je u jakoj konkurenciji osvojila izvrsno šesto mjesto.

Splićani su prvog dana izgubili utakmice protiv ruskog Kubana (5:19) i švedskog Sodeertaljea (26:31), da bi nakon toga deklasirali Helsinki rezultatom (43:5).

Drugog dana natjecanja Nada je u četvrtfinalu izgubila od momčadi Litve 0:38, a nakon toga pobjedom 41:5 vraća Šveđanima za poraz u skupini. Turnir osvaja ruski RC Kuban, a za Nadu je u borbi za peto mjesto domaćin Sankt Peterburg ipak malčice prejak te naši predstavnici porazom 7:26 dolaze do odličnog šestog mjesta.

Nada je u Rusiju otputovala u sljedećem sastavu: Vedran Antić, Luka Lerotić, Luka Luciano Rosso, Tomislav Burazin, Ivan Rešetar, Ante Olujić, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Paško Ivančić, Dino Kodžić, Juraj Popović i Ivan Miljak.

Valja napomenuti kako će dio ovih momaka nastupiti i za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u Bugarskoj početkom srpnja pa je ovo natjecanje  i dobar  uvod  za nadolazeću ragbi 7 sezonu.

ragbi nada_n

Foto:RK Nada/ Rugby Nada Split Facebook/ “Saint Petersburg here we come”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.