Robert Murić raskinuo s Bragom i dolazi u Rijeku

Robert Murić raskinuo s Bragom i dolazi u Rijeku

Murić se u seniorskim vodama zasad nije baš najbolje snašao.

Rijeka je na korak do dovođenja Roberta Murića, 22-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je prije pet godina uz puno prašine otišao iz Dinama u Ajaxov podmladak.

Murić na Kvarner dolazi iz portugalske Brage, portugalski klub jučer je objavio kako je raskinuo ugovor s hrvatskim nogometašem, a vijest su prenijeli i tamošnji najtiražniji sportski listovi, ‘A Bola’ i ‘Record’.

Murić bi danas ili najkasnije u subotu trebao stići u Rijeku i potpisati ugovor. Zimski prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače.

Murić je iz Dinama otišao bez ijedne odigrane minute u prvoj momčadi, a igračev otac (Branko) tužio je Zdravka Mamića da mu je prijetio smrću dok su on, Robertov menadžer (bivši igrač Dinama) Željko Pakasin i obiteljski prijatelj Davor Čurković u Maksimiru s tadašnjim Dinamovim izvršnim dopredsjednikom Mamićem pregovarali o novome ugovoru.

Mamić je krivnje sudski oslobođen, a Robert kao jedan od najvećih europskih talenata otišao u Ajax. Igrao je 54 puta za mladu momčad Kopljanika (15 golova i 9 asistencija), ali seniorski tim gotovo da i nije vidio.

Potom je godinu dana bio u Serie B, u Pescari (samo 6 utakmica i 1 gol) da bi onda u kolovozu 2017. otišao u Bragu. Igrao je za B momčad bez naročitog uspjeha…

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.