Rog: ” Uz veliku podršku iz domovine možemo daleko dogurati”

Rog: ” Uz veliku podršku iz domovine možemo daleko dogurati”

A Pjaca je potvrdio ono čega smo svi svjesni: "Hrvatska igra lijepi nogomet"

Imenjaci Marko Pjaca i Marko Rog, mladi igrači zagrebačkog Dinama, zaigrali su u dresu reprezentacije protiv branitelja naslova na Europskom prvenstvu, u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini.

Izbornik Vatrenih Ante Čačić u početnu je postavu protiv Španjolske u utorak u Bordeauxu uvrstio i Marka Pjacu i Marka Roga, koji su uz Tina Jedvaja, Šimu Vrsaljka i Nikolu Kalinića zamijenili ozlijeđene Modrića i Mandžukića te Strinića, Vidu i Brozovića koji su imali po jedan žuti karton.

“Sigurno mi je to bila utakmica karijere, na prvom velikom natjecanju i svaka mi je minuta posebna. Nakon odlične igre i pobjede mogu samo biti presretan i nadam se da ću tako nastaviti. Hrvatska igra lijep nogomet, dobra je momčad, a stvorila je sjajno zajedništvo. Imamo prekrasnu navijačku atmosferu, a velike proslave nije bilo, brzo će sljedeća utakmica”, prepričao je Marko Pjaca.

“Svi znaju svoje mjesto, oni koji ne igraju trude se na treningu kako bi se našli u sastavu. Čast nam je biti dio reprezentacije i drago nam je da smo odgovorili na zahtjeve izbornika te pokazali da se na nas može računati. U drugom krugu nema laganih utakmica, makar je istina da drugi dio ždrijeba djeluje jače”, dodao je.

Marko Rog otkrio je kada su saznali za svoje mjesto u udarnoj postavi protiv Španjolske.

“Dan prije utakmice vidjeli smo na treningu tko bi trebao početi i bio sam presretan i jako uzbuđen. Velika je stvar istrčati od prve minute protiv Španjolske na velikom natjecanju. Presretni smo zbog pobjede, a uz ovakvu igru i zajedništvo možemo napraviti dobre stvari. No, moramo ići utakmicu po utakmicu. Uspjeli smo odmoriti petoricu standardnih igrača i možemo biti spremni i svježi za osminu finala”, rekao je.

“Vjerovali smo u sebe i kod 0:1, nikada nismo negativno razmišljali. Pokazali smo karakter i preokrenuli utakmicu. Igramo dobar nogomet, što je i očekivano kada vidimo kakve igrače imamo, iz kojih klubova, koji se bore jedan za drugoga. Uz veliku podršku iz domovine, možemo daleko dogurati. Izgleda da nam Francuska odgovara, nadam se da će se povijest ponoviti”, zaključio je Marko Rog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.