Rok Turk i Blanka Kacin u vodstvu nakon prvog dana 19. Rallya Poreč

Rok Turk i Blanka Kacin u vodstvu nakon prvog dana 19. Rallya Poreč

Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 T16 RS vodeći su nakon prvog dana 19. Rallya Poreč.

Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 T16 RS vodeći su nakon prvog dana 19. Rallya Poreč. Tri su brzinska ispita vožena u Tarskoj vali i centru Poreča savladali za 8 minuta, 19 sekundi i 8 desetinki. Drugoplasirani mađari David Botka i Mark Masterhazi u Škodi Fabia R5 kasne 0.00,7 sekundi za vodećima. Na trećem su mjestu Andras Hadlik i Krizstian Kertesz. također mađarski vozači u Fordu Fiesta R5 sa zaostatkom 0.01,0 sekundi.(Trenutačno najbolje plasirana hrvatska posada su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Škodi Fabia R5, na 4. mjestu s vremenom 8.23,9 minuta.)

Već tradicionalno, brzinska nadmetanja u centru Poreča, na gradskom brzincu, pratilo je nekoliko tisuća gledatelja, a izravno ih je u svojem programu prenosila TV Istra. Utrku je startalo 76 posada iz deset europskih zemalja. Po prvi put u Hrvatskoj nastupili su i sudionici bugarskog projekta Motorsport academy s ukupno pet Hyundaija i20 coupe.

Pred natjecateljima je još devet brzinskih ispita, koji će se tijekom subote voziti istočno od Poreča. Tri put će prolaziti brzincem između Svetog Ivana i Tinjana, a po dva put Kanfanarom, Flengima i Žbandajem. Prvi brzinski ispit startat će u 8:46, a na cilju u centru Poreča, na gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici očekuju se u 19 sati.

Naslov prvaka Hrvatske već prije porečkog rallya potvrdili su Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari iz zagrebačkog AK Delta Sport. Stoga su propustili posljednji rally sezone. Rekorder Rallya Poreč je Juraj Šebalj koji je izborio devet naslova. Sedam sa suvozačem Tonijem Klincom, a posljednja dva s Karlom Golubom. Iako je prijavio svoj nastup u Poreču, Šebalj se ove godine odjavio samo dva dana prije starta utrke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.