Roland Garros: Karlović uspješan u prvom kolu

Roland Garros: Karlović uspješan u prvom kolu

Ivo Karlović se uspio plasirati u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 7-6 (5), 7-5 i 6-4 poslije dva sata i 14 minuta igre.

Obojica su tenisača u meč ušli vrlo sigurno, nikakvih prilika za break nije bilo sve do 4-4 kada je Karlović imao prvu break priliku, međutim nije je uspio iskoristiti. U tie-breaku je grčki tenisač imao priliku nakon što je Karlović napravio dvostruku pogrešku te je Tsitsipas imao vodstvo od 4-1. No, Karlović se uspješno vratio te izjednačio na 4-4, a kod rezultata 6-5 Tsitsipas je napravio dvostruku pogrešku i prvi set je pripao našem tenisaču.

U drugom setu prvu priliku ponovno je imao Karlović kada je kod rezultata 4-3 imao break loptu, no ponovno je nije uspio iskoristiti. Već u sljedećem gemu je Grk priprijetio sa tri break prilike, no Karlović je sve tri uspio spasiti te zadržati svoj početni udarac. U desetom gemu je Karlović imao dvije vezane set lopte, no sa četiri uzastopna poena Tsitsipas spašava drugi set i budi nadu povratka u meč. Ipak, u dvanaestom gemu Karlović je po prvi puta u susretu uspio slomiti Tsitsipasa i rezulatom 7-5 osvojio drugi set.

Već u četvrtom gemu trećeg seta Karlović uspijeva slomiti Tsitsipasa na servisu, a potvrdom breaka činilo se kako meč ide u potpunosti na stranu našeg tenisača. No, Tsitsipas je uspio vratiti zaostatak breaka i izjednačiti na 4-4, no kada je servirao za ostanak u meču, koncentracija mu je popustila i meč je završio dvostrukom pogreškom.

Čestitke Ivi na uspješnom startu drugog Grand Slama sezone, a sljedeći suparnik mu je Horacio Zeballos, koji je uspio sladati domaćeg tenisača Adriana Mannarina sa glatkih 3-0 u setovima.

Na terenu broj 3 se sada sprema Mirjana Lučić-Baroni koja igra protiv Turkinje Cagle Buyukakcay.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.