Roland Garros: Lučić-Baroni neočekivano poražena

Roland Garros: Lučić-Baroni neočekivano poražena

Mirjana Lučić-Baroni je poražena već u prvom kolu od Cagle Buyukakcay rezultatom 6-3, 6-3 nakon nešto više od sat vremena igre.

Krenula je Lučić-Baroni vrlo loše u meč. Već na samome početeku susreta je izgubila svoj servis i Turkinja je povela sa 3-0. Tu je prednost uspjela zadržati  te osvojiti set sa 6-3. Nakon toga Lučić-Baroni je zatražila odlazak u svlačionicu, međutim na teren se vratila u istom izdanju. Potpuno nekontrolirano je igrala cijeli susret, a Turkinja je čekala svoju priliku. Sa dva breaka u drugome setu Buyukakcay je završila susret sa identičnim rezultatom kao u prvom setu.

Koliko je Lučić-Barona igrala neusredotočeno, govori i podatak da je u cijelome meču napravila čak 38 neforsiranih pogrešaka, a njena protivnica je ukupno osvojila 63 poena. Turkinja je napravila svega tri winnera i pet neforsiranih grešaka u cijelome meču. Više neforsiranih nije ni mogla napraviti jer joj Mirjana to nije dopustila. Već nakon dva-tri udarca je izbacivala lopticu van terena ili u mrežu.

Za Buyukakcay je ovo tek treća pobjeda na nekom Grand Slamu, druga na Roland Garrosu.

Imamo tako polovičan uspjeh prvoga dana jedinog zemljanog Grand Slama. Podsjetimo da je Ivo Karlović pobijedio kvalifikanta Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 3-0 u setovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.