Ronaldo ispričao što se dogodilo uoči finala 1998. u Francuskoj

Ronaldo ispričao što se dogodilo uoči finala 1998. u Francuskoj

Ronaldo je postigao 15 pogodaka na Svjetskim prvenstvima, a odigrao je ukupno 19 utakmica.

Ronaldo Luiz Nazario Da Lima bio je tada najbolji igrač na svijetu, gotovo nezaustavljiv, a bila mu je samo 21 godina. Prije 20 godina predvodio je Brazil prema finalu Svjetskog prvenstva koje se te 1998. godine održavalo u Francuskoj, na prvenstvu je postigao četiri pogotka, a u toj sezoni u dresu Intera iz Milana tresao je suparničke mreže 34 puta, međutim u finalu Svjetskog prvenstva u kojem je Brazil poražen sa 3:0 od domaćina, Ronaldo je bio nevidljiv.

Priče su bile svakakve, od seks skandala, do injekcija u koljeno (zbog učestalih ozljeda karijera mu je kasnije trpila), pričalo se da je doživio živčani slom, pa čak i to da je Brazil prodao utakmicu. Ronaldo je za magazin FourFourTwo otkrio što se stvarno dogodilo noć prije finala.

“Nakon ručka odlučio sam otići u sobu i malo odmoriti, a zadnje čega se sjećam je da sam legao u krevet. Nakon toga imao sam strašne grčeve, a kad sam otvorio oči oko mene su bili suigrači i doktor Toledo. Nitko mi nije želio reći što se točno događa. Rekao sam im da me puste na miru, neka odu negdje drugdje razgovarati i puste me da spavam. Leonardo me tada pozvao da prošećemo u vrtu hotela i objasnio mi cijelu situaciju. Rekli su mi da bi bilo bolje da ne igram finale.” – rekao je Ronaldo pa nastavio sa pričom.

“Liječnici su me kasnije temeljito pregledali i svi testovi pokazali su da mi nije ništa, izgledalo je kao da se ništa nije dogodilo. Po dolasku na stadion, Zagallo je rekao da neću igrati finale, a ja sam u rukama imao liječničke nalaze po kojima mi je doktor Toledo dao zeleno svjetlo za nastup. Došao sam s njima izborniku i rekao da sam dobro, da ne osjećam nikakve posljedice. Dao sam mu nalaze i rekao da želim igrati. Jednostavno mu nisam dao alternativu, nije imao izbora već me pustiti da igram. I tako je i bilo, igrao sam, ali možda je ta moja strašna scena s grčevima ipak utjecala na momčad. Nije to nešto što viđate svakog dana.” – ispričao je Ronaldo.

Ronaldo je na kraju zaigrao, a Brazil je pretrpio težak poraz od 3:0. Zinedine Zidane dvaput je matirao Taffarela, a u posljednjim sekundama utakmice Emmanuel Petit dokrajčio je Brazilce. Utjeha mu je bila Zlatna lopta za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

“Imao sam obavezu prema svojoj domovini i nisam želio propustiti to finale, osjećao sam se spremnim za igru. Očito to nije bila jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri, no bio sam tamo da ispunim svoju dužnost.” – rekao je Ronaldo za kraj.

Ronaldo je zato četiri godine kasnije u Koreji i Japanu zablistao i odveo Brazil do petog naslova svjetskog prvaka, a u finalu je sa dva pogotka srušio Njemačku. Na tom prvenstvu postigao je ukupno osam golova i osvojio Zlatnu kopačku.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.