Rudić, Bijač i Bukić osvojili Talijanski kup

Rudić, Bijač i Bukić osvojili Talijanski kup

Rudić je osvojio prvi klupski trofej u svojoj bogatoj karijeri.

Vaterpolisti Pro Recca osvojili su svoj 14. naslov pobjednika talijanskog kupa. U finalu završnog turnira igranog u Bariju, Pro Recco je svladao Bresciu 10:3 što samo po sebi govori koliko je aktualni prvak Italije bio nadmoćan.

No, ovo je i prvi trofej u Italiji za trio Hrvata – trenera Ratka Rudića, vratara Marka Bijača i lijevog vanjskog Luku Bukića. Štoviše, za Ratka Rudića osobito zanimljiv jer mu je prvi klupski naslov u karijeri, u seniorskim uzrastima.

Dosad je Rudić osvajao trofeje i medalje samo kao izbornik nacionalnih momčadi. Vratar Marko Bijač je bio sjajan, a Rudić ga je u 30. minuti ili dvije minute prije kraja zamijenio za legendu Stefana Tempestija kako bi i on ubilježio službene minute u finalu.

Novinari iz Italije u prvim reakcijama hvale Rudićevu igru odnosno taktiku u kojoj je naglasak stavljen na ulogama braniča. Ivović, Figari i Molina su ‘pokrili’ cijelo plivalište. Ujedno se napominje kako je ova utakmica bila i dosad najbolja uopće glede Pro Recca, barem u dosadašnjem dijelu sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.