Rujevica ulazi u povijest kao jedan od najmanjih stadiona Lige prvaka

Rujevica ulazi u povijest kao jedan od najmanjih stadiona Lige prvaka

Rijeka je došla do povijesnog prvog naslova i tako okrunila sezonu u kojoj je dominirala hrvatskim nogometom. No, prvo mjesto znači i igranje kvalifikacija za najelitnije klupsko natjecanje svijeta Ligu prvaka.

Kao što je otprije poznato Rijeka od kolovoza 2015. godine utakmice igra na zamjenskom stadionu na Rujevici, dok se čekaju potrebni papiri i financijska sredstva za rušenje starog i građenje novog stadiona na Kantridi. Kapacitet Rujevice iznosi oko 6.000 mjesta, te su već počeli radovi na izgradnji sjeverne tribine, čime bi se kapacitet stadiona povećao za dodatnih 2.000 mjesta, te bi tada iznosio 8.000 sjedećih mjesta.

Ulaganja u stadion na Rujevici prvenstveno znače da predsjednik Damir Mišković namjerava ispuniti obećanje o završetku trening kampa na Rujevici, gdje se još očekuje gradnja hotela za igrače, a novim proširenjem rujevičkog stadiona Rijeka bi trebala zadovoljiti stroge uvjete UEFA-e u pogledu natjecanja u Ligi prvaka. Osim kapaciteta samog stadiona UEFA provjerava kompletnu organizaciju nogometne utakmice, od infrastrukture i prilaznih cesta prema stadionu sve do prostora za medije, svlačionica za igrače i suce, broj parkirnih mjesta i slično. Na Rujevici su uvjereni kako će sve navedene kriterije zadovoljiti, a predviđeni radovi na sjevernoj tribini bi trajali trajati do mjeseca srpnja.

Inače, proširenjem stadiona na Rujevici Rijeka će zamalo propustiti priliku ući u povijest kao najmanji stadion u povijesti Lige prvaka. To mjesto je rezervirano za stadion Aalborga, koji je u sezoni 1995./1996. imao kapacitet od 6.800 sjedala, budući da UEFA nije dopustila prodaju ostalih mjesta koja nisu bila sjedeća. Odmah nakon danskog predstavnika će se smjestiti riječka Rujevica, budući da je sljedeći stadion na listi najmanjih po kapacitetu onaj u slovačkim Košicama. Istoimeni klub je u sezoni 1997./1998., na svom Lokomotiva stadionu, igrao Ligu prvaka pred 10.000 gledatelja. Isti je bio kapacitet Ljudskog vrta kada je Maribor igrao LP u sezoni 1999./2000. Nakon navedenih slijede Molde (10.700), Žilina (10.770) i Viktorija Plzen (11.722), a Rujevica će se uskoro naći na toj listi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.