Rukomet: Hrvatice poražene i u Norveškoj

Rukomet: Hrvatice poražene i u Norveškoj

Stela Posavec sa pet pogodaka bila je najefikasnija naša igračica.

U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je od Norveške. U Nadderud Areni Hrvatska je odigrala sjajnih 45 minuta u kojima su bile poravnate s Norvežankama, ali nisu uspjele izdržati do kraja pa su poražene s 33:27 (13:12). Plasman na Europsko prvenstvo Hrvatska će tako tražiti u posljednje dvije utakmice kvalifikacija protiv Švicarske i Ukrajine.

Norveška – Hrvatska 33:27 (13:12)

Norveška
No Igrač gol
1 KARI AALVIK GRIMSBØ
2 MARI MOLID
4 VERONICA KRISTIANSEN 4
6 HEIDI LØKE 6
7 STINE SKOGRAND 3
10 STINE BEDAL OFTEDAL 1
11 MALIN AUNE 1
12 SILJE SOLBERG
13 KARI BRATTSET
16 KATRINE LUNDE
17 HELENE GIGSTAD FAUSKE 3
18 EMILIE CHRISTENSEN 1
22 AMANDA KURTOVIĆ 7
24 SANNA SOLBERG 3
25 THEA MØRK 2
27 MARIT RØSBERG JACOBSEN 2
Hrvatska
No Igrač gol
4 VALENTINA BČAŽEVIĆ 4
5 ANA DEBELIĆ
7 PAULA POSAVEC
8 LARISSA KALAUS 3
9 ĆAMILA MIČIJEVIĆ 2
11 KRISTINA PLAHINEK 2
12 IVANA KAPITANOVIĆ
13 STELA POSAVEC 5
14 MARIJETA VIDAK
17 KATARINA JEŽIĆ 4
19 DORA KALAUS 1
20 VESNA MILANOVIĆ 1
25 MARINA GLAVAN 1
41 TEA PIJEVIĆ
98 MAJA KOŽNJAK
99 ANETA BENKO 4

Najefikasnija u redovima Hrvatske u ovom susretu je bila Stela Posavec s pet pogodaka, a po četiri su dodale Aneta Benko, Valentina Blažević i Katarina Ježić. Norvešku su predvodile Amanda Kurtović sa sedam i Heidi Loke sa šest pogodaka.

“Utakmicu protiv Norveške su naše igračice izuzetno kvalitetno odigrale. Prvo poluvrijeme smo mi bili ti koji su diktirali tempo i vodili čitavo vrijeme. Igrali smo dobro u obrani, imali smo dobru golmanicu. Isto tako je bilo i sve do 17., 18. minute drugog poluvremena. onda smo u jednom nizu promašili tri zicera i one su se odvojile na značajnu razliku. Cure su zaista odigrale sjajnu utakmicu i ja im skidam kapu. Ovo je situacija u kojoj se Norveška već dugo nije našla na domaćem terenu u kvalifikacijama. Jako sam zadovoljan s onim što smo napravili u ovih osam dana i puno sam zadovoljniji utakmicom u Norveškoj nego s onom u Zagrebu gdje smo u prvom poluvremenu bili malo preplašeni. Ovo je samo dokaz da ova reprezentacija može i da može napraviti dosta toga. Iako je Švicarska pobijedila Ukrajinu u Kijevu nama se ništa ne mijenja. Mi moramo pobijediti obje utakmice da bi se kvalificirali na Europsko prvenstvo. Ovo je generacija koja ima svijetlu budućnost.” – bio je zadovoljan unatoć porazu izbornik Šoštarić.

“Prvo poluvrijeme smo se jako dobro držale. Igrale smo dobru obranu i pametno u napadu. Stalno smo igrale gol za gol. Na početku smo čak i povele s 4:1. Ubrzo su nas stigle pa smo igrale gol za gol. Igrali smo zaista odlično u obrani i napadu za razliku od prvog poluvremena u Zagrebu. Počele smo dobro i u drugom poluvremenu, no sredinom poluvremena nam se dogodio pad koncentracije i snage gdje su nam napravile razliku. No, mislim da smo odigrale jednu odličnu i borbenu utakmicu”– riječi su najefikasnije Hrvatice Stele Posavec.

“Dobro smo krenule u utakmicu, bez straha za razliku od prve utakmice. Pokazale smo da im možemo parirati u svakom smislu. Naravno, bilo je tu puno pogrešaka koje treba ispraviti, ali toga će uvijek biti. Stvarno sam zadovoljna kako smo odigrale i što smo pokazale u obje utakmice, pogotovo u ovoj drugoj. Ponosna sam na cure, na cijeli stožer i tim kako smo radile cijeli ovaj tjedan”– zaključila je za kraj Katarina Ježić.

Hrvatskoj su ostale još dvije utakmice, krajem svibnja u Švicarskoj, te 2.lipnja u Vukovaru protiv Ukrajine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.