Rukometaši završili prvo poglavlje: “Trenirali smo i tri puta dnevno”

Rukometaši završili prvo poglavlje: “Trenirali smo i tri puta dnevno”

Kauboji drugi dio priprema u Ivanić-Gradu započinju na Štefanje.

Hrvatski rukometni reprezentativci završili su prvi dio priprema u Ivanić-Gradu. Ubojit tempo koji im je u sedam dana nametnuo izbornik Lino Červar odnio je i prvu žrtvu, a radi se o vrataru Filipu Iviću.

Treniralo se od sedam ujutro, a u prvom dijelu priprema nedostajali su reprezentativci koji brane boje klubova u Bundesligi.

“Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro, kada je prva grupa krenula s treninzima, i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće”, rekao je izbornik koji još uvijek s igračima nije krenuo u analizu protivnika u skupini.

“S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema, i tako sve do Splita. Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu”, zaključio je Červar prije početka kratkog odmora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.