Rukometašice bez Penezić i Žderić na Croatia Cupu

Rukometašice bez Penezić i Žderić na Croatia Cupu

Hrvatske rukometašice okupljaju se uoči Croatia Cupa...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija od četvrtka do subote zaigrat će na HEP Croatia Cupu u Umagu, a izbornik Goran Mrđen u prijateljskim ogledima protiv selekcija Njemačke i Slovačke neće moći računati na dvije bitne karike, Andreu Penezić i Martu Žderić.

Dio reprezentativki okupio se u ponedjeljak u Zagrebu, a do 29. studenoga trebale bi biti i kompletne. Turnir će otvoriti protiv Slovačke u četvrtak, a posljednji je ogled na rasporedu u nedjelju u 19 sati protiv Njemica.

Zdravstveni bilten nije savršen – Andrea Penezić zbog manjih problema ostala je u Vardaru, a isto je učinila i Žderić u Budućnosti.  “Andrea je uzela pauzu da napravi prave pretrage i zbog leđa i zbog ostalih stvari, Čović se povrijedila prije dva dana, zbog udarca mora mirovati dva tjedna, dok je za Žderić stigla obavijest da ima akutnu upalu i svoj sud o tome tek treba dati liječnička služba. Dežić je i protiv Lokomotive bila načeta, leđa su ovoga puta otišla do kraja…”, nabraja Mrđen.

Kockastima su naknadno priključene rukometašice Lokomotive Marina Razum, Dora Kalaus i Ana Debelić, dok su na popisu pričuva još i Nikolina Zadravec (Koka) i Ana Jajčević (Umag).

“Njemačka je odlična ekipa, koja ide na Svjetsko prvenstvo, dok su Slovakinje uvijek bile dobre i nezgodne. Na kraju krajeva, prošle su skupinu i na našem Euru. Croatia Cup je dobra provjera za igračice koje su duže u kadru, kao i one koje su kraće s nama, a možda nisu imale pravih minuta u međunarodnim utakmicama. Sada imaju priliku za to”, najavljuje Mrđen.

Pozvane igračice:
1. Marta Žderić (Budućnost)
2. Ivana Kapitanović (Podravka)
3. Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka)
4. Ekaterina Nemaškalo (Podravka)
5. Paula Posavec (Zrinski)
6. Kristina Plahinek (Zamet)
7. Ana Nikšić (Podravka)
8. Josipa Jerčinović (Zamet)
9. Katarina Ježić (HCM Baia Mare)
10. Andrea Čović (Vardar)
11. Dragica Džono (Podravka)
12. Sonja Bašić (Ipress Center-Vac)
13. Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin)
14. Lana Franković (Podravka)
15. Ćamila Mičijević (Zamet)
16. Selena Milošević (Podravka)
17. Dora Krsnik (Podravka)
18. Ivana Dežić (Podravka)
19. Marijeta Vidak (Podravka)
20. Valentina Blažević (Sesvete)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.