POBJEDNICE CHALLENGE CUPA: RUKOMETNI KLUB LOKOMOTIVA

RUKOMETNI KLUB LOKOMOTIVA

RUKOMETNI KLUB LOKOMOTIVA

Rukometni klub Lokomotiva Zagreb postao je novi brend grada. Rukometašice Lokomotive osvajanjem EHF Challenge Cupa ispisale su lijepe stranice kluba, te postigle odličan uspjeh za hrvatski rukomet.

Klub svoje prve korake bilježi još od davne 1949. godine, od kojih je do danas osvajao jako zanimljive trofeje i zapažene rezultate kako u domaćem, tako i u međunarodnom svijetu . Od svojih početaka Lokomotiva je jedanaest puta bila osvajač prvenstva bivše države Jugoslavije, osam puta je bila osvajač Kupa Jugoslavije, četiri puta osvajač kupa RH, tri puta osvajač prvenstva RH, osvajač međunarodnog kupa IHF te sudjelovala kao finalist međunarodnog rukometnog Kupa.

Lokomotiva se može pohvaliti i s brojnim trenerima i igračima koji su ispisali lijepu povijest kluba a neki od njih su Nada Vučković, Mara Torti, Nataša Kolega, Maida Arslanagić, Andrea Penezić i brojni drugi, od kojih su neke  proglašavane za najbolje rukometašice Hrvatske.

U razgovoru s današnjim rukometašicama Lokomotive Stelom Posavec i Marinom Razum saznali smo dojmove nakon osvajanja Challenge Cupa.
STELA POSAVEC:
„ Osjećaj je bio odličan. Iz utakmice u utakmicu rasle smo pri čemu nam se podizalo i samopouzdanje. Nakon dvije, tri pobjede shvatili smo da zaista vrijedimo. Uvijek je postojala vjera i uvijek smo išle dati sve od sebe da postignemo što bolje rezultate, te se svaki trud kroz cijelu sezonu zaista najbolje isplatio“.

Stela je dobila i priznanje za najbolju strijelkinju Challenge Cupa:
„Da, dobila sam priznanje, nisam ga očekivala, ali to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, tako da su one zaslužne za to priznanje.

MARINA RAZUM
„ U klubu sam od sezone 2011./2012. i ovo je jedna velika pobjeda. Dojmovi se još nisu slegli, ali smo svjesne pobjede i osvajanja Challenge Cupa kojeg smo zasluženo i osvojili što se vidi po rezultatima. Jedan veliki uspjeh za hrvatski rukomet i cijeli ženski sport.”

Photo: Facebook Rukometni klub Lokomotiva Zagreb (Ivan Santro)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.