Rusi jednoglasni: “Naši sportaši trebaju ići u Koreju!”

Rusi jednoglasni: “Naši sportaši trebaju ići u Koreju!”

Predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Aleksandar Žukov odaslao je poruku podrške Rusima koji će nastupiti u Pjongčangu.

Ruski olimpijski odbor (ROC) jednoglasno je u utorak podržao ruske sportaše koji su odlučili natjecati se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu iduće godine.

“Svi sudionici današnjeg sastanka su suglasni – naši sportaši trebaju ići u Koreju, trebaju se natjecati, ostvariti pobjedu za slavu Rusije,  za slavu svoje domovine”, izjavio je predsjednik ROC-a Aleksander Žukov.

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) je prošli tjedan zabranio Rusiji nastup na ZOI koje se u veljači održavaju u Pjongčangu, zbog “sustavne manipulacije bez presedana” antidopinškog sustava, ostavljajući, međutim, mogućnost nastupa sportašima koji nisu imali veze s dopingom pod neutralnom zastavom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je prošli tjedan izjavio da Rusija neće braniti svojim sportašima natjecanje na ZOI, odbacujući tako poziv nekih za bojkotom, a jedan je dužnosnik ROC-a u ponedjeljak izjavio kako većina ruskih sportaša želi nastupiti u Pjongčangu.

Žukov je dodao kako će Rusija učiniti sve što može da podrži ruske sportaše koji će se natjecati pod neutralnom zastavom.

“Ruski su sportaši izrazili spremnost da sudjeluju na ZOI unatoč teškim uvjetima i odluci MOK-a koja je nesumnjivo nepravedna”, rekao je Žukov.

U tjednima koji su prethodili odluci MOK-a, više od 20 ruskih sportaša koji su se natjecali na ZOI u Sočiju 2014., suspendirano je doživotno zbog kršenja antidopinških pravila.

Nakon ove odluke ROC-a ruska državna televizija je objavila da će će djelomično prenositi natjecanja sa ZOI i to ona u kojima sudjeluju ruski sportaši.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.