Ruskinje ipak prejake za mlade Hrvatice na Europskim Sveučilišnim igrama

Ruskinje ipak prejake za mlade Hrvatice na Europskim Sveučilišnim igrama

Jučer su u dvorani Doma sportova održana ekipna natjecanja u stolnom tenisu za muškarce i žene. Osmina finala igrala se u jutarnjem terminu, četvrtfinale poslijepodne, dok je večer bila rezervirana za polufinalne susrete. Sustav natjecanja je takav da se igralo na tri pobjede po tri dobivena seta.

Stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu nisu se uspjele plasirati u finale. Ruskinje s Ruskog državnog sveučilišta bile su od njih bolje s 3:1 u setovima. Ivana Tubikanec, Josipa Zajec i Ida Jazbec svejedno su zadovoljne turnirom.

Evo kako su komentirale svoj nastup:

‘Dale smo sve od sebe unatoč umoru i vrućini. Igrale smo dobro, ali Ruskinje su izvrsne. Imaju u svom timu djevojku koja je 150. stolnotenisačica na svijetu, a to nije mala stvar.’

Među muškim ekipama neizvjesnost je trajala do zadnjeg seta. Poljaci s Tasshve Walbrzych sveučilišta bili su s rezultatom 3:0 bolji od Čeha sa Sveučilišta u Ostravi. Česima je ovo peto natjecanje u Zagrebu.

‘Često smo na međunarodnim turnirima upravo u ovoj dvorani. Žao nam je što nismo u finalu, ali vraćamo se kući s brončanom medaljom.’

Danas se susreću Ruskinje s Državnog i Kazan sveučilištate Rusi s Državnog sveučilišta i Poljaci s Tasshve Walbrzych sveučilišta.

Mečevi se igraju u Domu sportova, a svi rezultati  dostupni  su ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.