Samir Nasri zbog korištenja dopinga suspendiran na šest mjeseci

Samir Nasri zbog korištenja dopinga suspendiran na šest mjeseci

Francuz neće smjeti igrati profesionalni nogomet sve do rujna.

Bivši francuski reprezentativac Samir Nasri proglašen je krivim za uzimanje dopinga, zbog čega je suspendiran na idućih šest mjeseci.

Ovu kaznu potvrdili su i Samirovi odvjetnici, unatoč činjenici da je španjolska Marca objavila informaciju da je Nasri kažnjen sa čak godinom dana suspenzije.

Bivšem igraču Arsenala i Manchester Cityja presudilo je to što je intravenozno uzimao hidrataciju za vrijeme odmora u New Yorku u prosincu 2016. godine. Tada je Francuz igrao za Sevillu i klubu je u tom periodu obznanio da se osjeća loše i da povraća. Njegova bivša djevojka, doktorica Anand, postavila mu je dijagnozu pa je od liječnika privatne klinike Drip doctors primio tretman u hotelskoj sobi.

Taj tretman uključivao je 500 mililitara hidratacije, sterilne vode obogaćene nutrijentima odjednom, a sporno je to što Svjetska antidopinška agencija WADA sportašima dopušta po 50 mililitara te tekućine i to svakih šest sati.

Nasri je trenutno bez kluba nakon što je prošli mjesec raskinuo suradnju s turskim Antalyasporom nakon svega šest mjeseci igranja u Super Lig.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.