Samouvjereni Sosa: “Grci su kvalitetni no mi smo bolji i izborit ćemo Europsko prvenstvo“!

Samouvjereni Sosa: “Grci su kvalitetni no mi smo bolji i izborit ćemo Europsko prvenstvo“!

Sosa je siguran da će Hrvatska proći na EP.

Nakon što je hrvatska U21 reprezentacija pobijedila Bjelorusiju s visokih 4:0 i dalje je ostala u konkurenciji za prolazak na Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Mladi Vatreni imaju tri boda zaostatka za Grčkom dva kola prije kraja, a upravo dvoboj sa Grcima trebao bi biti presudan.

Svjesni su to izabranici Nenada Gračana, a posebice Borna Sosa, koji je stao pred novinare:

“Već smo osjetili kakvi su Grci jer smo tamo odigrali 1:1. Riječ je o organiziranoj, kvalitetnoj i kompaktnoj momčadi, no tvrdim da smo bolji od njih. Svi sanjamo isti cilj, plasman na Europsko prvenstvo“, započeo je.

Izbornik Zlatko Dalić javno je obznanio kako je Ćaletu-Cara, Brekala i upravo Sosu ponudio Gračanu za utakmicu protiv Bjelorusije, no hoće li se dogoditi ista situacija i za ogled protiv Grčke?

“Teško je to reći, a mi svi sanjamo i nastup za najjaču hrvatsku vrstu. O tome će odlučiti izbornici, a mi imamo dovoljno širok igrački kadar da i uz potencijalne probleme pobijedimo Grke. Svjesni smo da je Hrvatska imala niz mladih generacija bez velikih natjecanjima, no mi smo uvjereni da imamo kvalitetu“, nastavio je.

Za kraj je objasnio i svoju situaciju u Stuttgartu:

“Zadovoljan sam i ja i svi oko mene. Promijenio sam sredinu i bio je to velik korak moje karijere, a nije lako iz HNL-a otići u Bundesligu. Imam veliko povjerenje trenera i sportskog direktora i siguran sam da će ubrzo doći i moje vrijeme“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.