15. Međunarodno Don Bosco Open natjecanje u taekwodno tehničkim formama

Samuraj osvojio još jedno zlato u taekwondou

Samuraj osvojio još jedno zlato u taekwondou

Mirsad Bećirović, naš proslavljeni slijepi samuraj, osvojio je zlatnu medalju na 15. Međunarodnom Don Bosco Open natjecanju u taekwodno tehničkim formama, u kategoriji para pomsae seniori.
Ovaj uspjeh tim je veći jer je Bećirović i osobno zaslužan, uz Hrvatski taekwondo savez, za uvođenje para poomsae kategorije u taekwondou. Već se godinama naime natječe kao slijepa osoba u konkurenciji sa videćim natjecateljima na službenim natjecanjima, ispred Taekwondo kluba Karlovac. Osim toga 15. Don Bosco open ujedno je i kriterijski turnir Hrvatskog taekwodno saveza za sastav naše reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u rujnu ove godine u Peruu.
“Zahvaljujem Hrvatskom taekwodno savezu, Taekwondo klubu Karlovac te svim prijateljima – našoj taekwondo obitelji što su prepoznali važnost sporta za osobe s invaliditetom, te potencijal koji sportaši s invaliditetom imaju za osvajanje medalja na lokalnim, državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. I dalje ćemo ustrajati da poomsae, odnosno parapoomsae budu dio olimpijskih i paraolimpijskih igara”, kaže Mirsad.
Mirsad se za ovo natjecanje pripremao u Domu OSRH Zrinski zahvaljujući pokroviteljstvu Ministarstva obrane Republike Hrvatske uz pomoć Romije Radočaj Naglić, voditeljice sportsko rekrativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom Sportsko-rekreativnog centra Labrador.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.