Razočarana Sandra Paović objavila kraj karijere

Razočarana Sandra Paović objavila kraj karijere

Stolnotenisačica Sandra Paović, osvajačica medalje s posljednjih Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru objavila je danas kraj karijere.

Stolnotenisačica Sandra Paović, zlatna paraolimpijka s prošlogodišnjih Igara u Riju danas je na konferenciji za medije objavila kraj svoje sportske karijere. Press konferencija je održana povodom povratka stolnoteniske reprezentacije sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom gdje je Paović osvojila brončano odličje, a kao razlog završetka karijere navela je “nepomirljive razlike” s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

“Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom, ali vrijeme je da odem zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje”, izjavila je Paović i pojasnila:

“Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili niti jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radile li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru.”

Paović je do medalje u Slovačkoj stigla s partnericom Mirjanom Lučić kojoj je ovo prva medalja s velikih natjecanja. Zbog partnerice Sandra je igrala izvan svoje kategorije, medalju su osvojile u kategoriji najmanjeg stuonja oštećenja 9 i 10 dok je inače njezina kategorija 6, odnosno najveći stupanj oštećenja. Partnerica iz Bratislave za Paović je imala samo reći hvale.

“Jako puno sam trenirala za svoju prvu medalju s velikih natjecanja, ali bez Sandre ne bih ju mogla osvojiti. Beskrajno sam joj zahvalna”, izjavila je Lučić.

Zbog objave završetka karijere Sandre Paović malo su u drugi plan pala ostala dostignuća naših paraolimpijaca u Bratislavi. Sa srebrnim odličjem oko vrata vratile su se dugogodišnje partnerice Anđela MužinićHelena Dretar-Karić dok su se medaljom istog sjaja okitili i Pavao JozićVjeko Gligorović. Kombinacija mladosti Jozića i Gligorovićevog iskustva pokazala se kao odlična kombinacija jer su stigli do finala iako su bili postavljeni tek za četvrte nositelje.

“Pobijedili smo objektivno jače protivnike, svjetske prvake i olimpijske pobjednike i na kraju zasluženo osvojili srebro”, smatra Jozić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.