Sandra Perković najbolja sportašica, Tin Srbić najbolji sportaš Zagreba!

Sandra Perković najbolja sportašica, Tin Srbić najbolji sportaš Zagreba!

Mladi Tin ove je godine osvojio zlato na preči na Svjetskom prvenstvu, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa završio je kao drugi.

Sportski savez Grada Zagreba tradicionalno na isteku godine proglašava najbolje pojedince, sportaše, momčadi i ekipe.

Sandra Perković šesti put zaredom i sedmi put ukupno proglašena je najboljom sportašicom, dok je gimnastičar Tin Srbić po prvi put proglašen najboljim sportašem.

Sandra je ove godine osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu te je šesti put zaredom osvojila Dijamantnu ligu. Mladi Tin ove je godine osvojio zlato na preči na Svjetskom prvenstvu, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa završio je kao drugi.

“Ovo je bila godina iz snova u kojoj sam ostvario ono što sam sanjao – svjetsko zlato. Za blagdane želim da Zagreb dobije pravu gimnastičku dvoranu, a sebi da se kvalificiram za Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je Srbić.

Košarkaški klub Cedevita, hrvatski prvak i osvajač kupa, proglašen je najboljom momčadi, dok je rukometašicama Lokomotive, osvajačicama Challenge kupa, pripala nagrada za najbolju ekipu.

Braća Martin i Valent Sinković, osvajači srebra na Svjetskom prvenstvu u dvojcu bez kormilara, treći put zaredom okitili su se titulom najbolje sportske posade.

Nagrade za najuspješnije trenere dobili su Lucijan Krce, trener Tina Srbića, Edis Elkasović, trener Sandre Perković i Pero Kuterovac, kondicijski trener hrvatske vaterpolske reprezentacije (svjetsko zlato i treće mjesto u Svjetskoj ligi), juniorske vaterpolske reprezentacije (srebro na Svjetskom prvenstvu do 20 godina), veslača Damira Martina (srebro na Europskom prvenstvu u samcu) i rukometašica Lokomotice (osvajačice Challenge kupa).

Ove godine posebna priznanja dobili su Janica i Ivica Kostelić za doprinos zagrebačkom sportu i promociji grada Zagreba.

Nagrade za životno djelo dobili su Slaven Zambata (kapetan Dinama, osvajača Kupa velesajamskih gradova 1967.), Josip Čorak (srebrni s OI-a u Munchenu, prvak Europe 1969., brončani na EP-u 1970., pojedinačni prvak bivše države u hrvanju 12 puta), Marijan Marić (padobranac, instruktor padobranstva, pilot, bivši svjetski rekorder), Jadranka Blagus (osnivačica i predsjednica stolnoteniskog kluba invalida URIHO, najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj), te Kajakaški savez Zagreba koji ove godine slavi 50. obljetnicu postojanja.

Godišnje nagrade za vrhunske rezultate dobili su Kristina Tomić (bronca u taekwondou na Svjetskom prvenstvu u Koreji), vratar vaterpolske reprezentacije Ivan Marcelić (svjetski prvak i 3. mjesto u Svjetskoj ligi), trapaš Josip Glasnović (dva srebra u trapu na EP-u), veslač Damir Martin (srebrna medalja u samcu na Europskom prvenstvu), ronilac Goran Čolak (4 zlatne i 2 srebrne medalje na EP-u u bazenskim i dubinskim disciplinama u ronjenju uz 3 svjetska rekorda) te hrvač Ivan Huklek (srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju u kategoriji mlađih seniora).

Posebna priznanja za najuspješnije sportaše s invaliditetom dobili su stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičari Zoran Talić i Laura Štefanac, kuglačice Petra Deša i Ruža Markešić te strijelac Boris Gramnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.