Saračević: “Kod rukometašica je važnija taktika, kad smo već među elitom idemo nešto i napraviti“!

Saračević: “Kod rukometašica je važnija taktika, kad smo već među elitom idemo nešto i napraviti“!

Trener je objasnio svoje viđenje koprivničkog kluba.

Potpuno ludilo zahvatilo je Koprivnicu nakon što je Podravka Vegeta izborila Ligu prvakinja, a toga je svjestan i trener Zlatko Saračević.

57-godišnjak je nakon dvije godine vratio klub u Ligu prvakinja, a poznato je da je ženski rukomet oduvijek bio broj jedan u Koprivnici:

“Svi me pitaju kakva je razlika između muškog i ženskog rukometa, a ja uvijek kažem isto. Rukomet je rukomet, ili znaš ili ne znaš. Ipak, primijetio sam da je kod žena važnija taktika i puno više o njoj ovisi jer nema toliko individualne kvalitete kao u muškom rukometu, no ima tu i brzine, tempa i visokog ritma i borbenosti“, pojasnio je.

Gol odluke protiv Craiove postigla je 19-godišnja Korina Karlovčan 15 sekundi prije kraja, Ruskinja Natalija Čigirinova bila je najbolji strijelac sa sedam golova, dok je Ana Turk pridodala četiri:

“Ova momčad ima kvalitetu za Ligu prvakinja. Pa mi smo u drugom dijelu primili samo sedam golova i to je pokazatelj da vrijedimo. Kad smo već među elitom, nećemo slušati onog Coubertina da je bitno samo sudjelovati, idemo nešto i napraviti“, optimistično je zaključio.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.