Saša Bjelanović završio školovanje za sportskog direktora

Saša Bjelanović završio školovanje za sportskog direktora

Hajduk će dobiti pojačanje na polju skautinga i stručnosti koje su potrebne za sportsko pravo i metodologiju, što je objedinjeno u pozivu za sportskog direktora.

Saša Bjelanović, bivši igrač mnogih talijanskih i hrvatskih klubova, završio je školovanje za sportskog direktora u talijanskom nogometnom savezu. Bjelanović je također od početka ove sezone suradnik splitskog kluba kao glavni skaut.

Na završnom je testu imao odlične rezultate te ostvario 107 od mogućih 110 bodova, a u njegovoj generaciji školovanja još je bilo priključeno 40 ostalih kandidata.

Ovakvo školovanje normalno je za talijanski nogomet, a ukupno traje tri mjeseca, dok je za upis potrebna preporuka kluba ili bodovi koje igrač ima na račun svoje karijere. Kandidati mogu odabrati dva smjera – sportski ili administrativni, a Riječanin je pohađao sportski te imao razna predavanja – od sportskog prava do metodologije.

Hajduk će tako sada imati stručnu osobu za obavljenje ovog posla, a svoju prasku radio je s kolegama iz Udinesea, Spezije, Juventusa, Milana i Atlante.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.