Sastavi Dinama i Rijeke; gosti bez pola momčadi

Sastavi Dinama i Rijeke; gosti bez pola momčadi

Rijeka na Maksimir dolazi oslabljena, što zbog kartona što zbog ozljeda. Ni Dinamo neće biti kompletan za derbi. Utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Od 15 sati Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju veliki derbi u sklopu 14. kola HNL-a.

Dinamo je još bez poraza u prvenstvu i ima šest bodova više od branitelja naslova koji je na Maksimir došao bez polovice momčadi.

U prvom planu uoči današnje utakmice je ozljeda Marija Gavranovića koji se ozljedio dan prije utakmice. U pitanju je ozljeda zadnje lože. Matjaž Kek je ostao za utakmicu i bez Marka Vešovića, Josipa Mišića (kartoni) i Josipa Eleza zbog ozljede. Upitan je i nastup Brazilca Hebera. Očekuje se da će u obrani zaigrati Grk Charalampos Mavrias na boku, a Matej Jelić u vrhu napada. Dobra vijest za Keka je da se Dario Župarić oporavio od ozljede i konkurirat će za derbi na Maksimiru.

Izostanci su pogodili i Dinamo. Nema Petra Stojanovića ni Alexandru Matela, Domagoj Antolić je primio neugodan udarac na treningu, a upitan je i Tongo DoumbiaMario Cvitanović razmišlja o opciji s Markom Vešovićem u vezi, ako Antolić i Doumbia ne budu mogli igrati. U ofenzivnom dijelu spominje se varijanta sa Hilalom Soudanijem u špici te Danijem Olmom i Amerom Gojakom ispred vezne linije. Moguće je da u prvoj postavi bude Čileanac Angelo Henriquez koji igra sve bolje u zadnje vrijeme.

Sastavi:

Dinamo: Livaković – Rrahmani, Sigali, Benković, Sosa – Doumbia, Moro, Ademi – Olmo, Gojak – Soudani

Rijeka: Sluga – Mavrias, Župarić, Punčec, Žuta – Maleš, Bradarić –  Pavičić – Gorgon, Acosty – Puljić

Na Maksimiru se očekuje desetak tisuća gledatelja. Susret sudi Igor Pajač.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.