Seligman i Ude bez medalja u finalu SK u Cottbusu

Seligman i Ude bez medalja u finalu SK u Cottbusu

Seligman je popravio plasman iz kvalifikacija za dva mjesta.

Dvojica hrvatskih gimnastičara nastupili su u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu, međutim nijedan nije uspio doći do medalje. Robert Seligman ušao je u finale konja s hvataljkama kao osmi u kvalifikacijama, a u istoj disciplini Filip Ude izborio je finale s petog mjesta.

Robert Seligman je nakon odrađene vježbe u finalu zaradio ocjenu 14.300 što mu je donijelo šesto mjesto u konačnom plasmanu.

“Šesto mjesto danas je bilo realno, dao sam sve od sebe u ovom trenutku. Bilo je ovo jako zanimljivo, dugačko i napeto natjecanje. Poboljšao sam startnu i konačnu ocjenu spram kvalifikacija i osvojio vrijedne bodove u borbi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Sad zadovoljan idem na zasluženi odmor nakon duge, naporne i iznimno uspješne sezone” – zadovoljan je bio nakon odrađenog Osječanin Robert Seligman.

Filip Ude je napravio dvije greške koje su rezultirale padom, pa je zaradio ocjenu 11.433 što mu je donijelo pad u odnosu na kvalifikacije i bacilo ga iza Seligmana na osmo mjesto.

Prvo mjesto osvojio je predstavnik Tajvana Chih Kai Lee koji je slavio s visokih 15.508. Drugo mjesto zauzeo je Kinez Hao Weng (15.266), dok je treći bio iranski gimnastičar Saeedreza Keikha (15.133).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.