Seligman izborio finale na europskom prvenstvu

Seligman izborio finale na europskom prvenstvu

“Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Sve je ovdje išlo kako smo planirali trener Tomislav Mađarević i ja. Ne mogu biti zadovoljan samo suđenjem, trener kaže da je vježba bila optimalna, ne savršena, ali optimalna. Očekivao sam bod odbitka, ali dobro. Idemo u finalu vježbu sa startom 6.6, dobiti preko 15,500, boriti se za postolje. Ovo je meni najvažnije natjecanje ove sezone”, rekao je Seligman.

Robert je imao treći najbolji rezultat kvalifikacija s ocjenom 15,366 čime je izborio svoje čak šesto europsko finale koje je na rasporedu danas od 10.30.

Od ostalih naših reprezentativaca, na istoj spravi- konja s hvataljkom Filip Ude je pao  na saskoku i završio kao 24. sa 14,133.

“Razočaran sam, ali s jedne strane je ovo bio i nekakav logički pad jer u zadnjih tjedan dana jako me mučio taj saskok. Dođem do kraja vježbe, imam snage, ali jednostavno, blokira me. Ništa, ova dva mjeseca do Olimpijskih igara u Riju poraditi na tom saskoku i općenito na vježbi i nadam se da će sve biti OK”, rekao je Ude.

Svoje nastupe prokomentirali su i ostali. Marijo Možnik je nastupio na preči i skupio 14,500 bodova što je bilo nedovoljno za nastavak borbe za medalju. “Kao i prošle godine, nisam dobro odradio kvalifikacije, ali onda sam uspio kao 9. ući u finale. Sada nisam imao te sreće, drugi dečki su bolje odradili i na žalost neću imati priliku braniti zlato, ali, to je sport, to je gimnastika, idemo dalje, okrećem se novim natjecanjima. Prvo slijedeće je Svjetski kup u Anadiji krajem lipnja”, izjavio je Možnik

Na svoje nastupe kratko su se osvrnuli i`parteraši´Korosteljev i Marković.

Tomislav Marković: “Pad na trećoj dijagonali me potpuno demotivirao. Htio sam da bude sve idealno, da svaku dijagonalu ukopam jer samo sam tako mogao do finala, ali napravio sam tu pogrešku na 900° naprijed, prerano sam se otvorio jer sam htio ukopati saskok, ali napravio sam veliku pogrešku.”

“Odradio sam vježbu od 6.4, pucali smo na najjače, ali dijagonalu na kojoj nisam pogriješio mjesec dana, sada jesam. Ne mogu si ništa zamjeriti, treninzi su stvarno bili dobri, prvi put sam na natjecanje došao potpuno spreman, ali na žalost, dogodio se kiks koji me koštao sigurnog finala. Ipak, ovo mi je pokazatelj da sam u vrhu i da u budućnosti mogu nešto napraviti”, rekao je Korosteljev.

Hrvatski gimnastičari

Foto; Hrvatski gimnastičari/ HGS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.