Seligman je šesti konjaš Europe: ” Ostaje žal jer propuštena je velika šansa”

Seligman je šesti konjaš Europe: ” Ostaje žal jer propuštena je velika šansa”

"Idemo dalje, potrudio sam se, bio sam među osam najboljih, cilj je do kraja karijere još osvojiti svjetsku medalju, ovo više nije bitno", rekao je Seligman spremana za nove izazove.

 U svom šestom finalu na Europskim prvenstvima danas je u Bernu pao s konja s hvataljkama, u nevjerojatnom finalu u kojem je palo čak pet vježbača.

Osječanin je za start 6,3 dobio ocjenu 14,233, a kao i ostale specijaliste za ovu spravu, mučilo ga je što su seniorska finala bila na rasporedu netipično za gimnastiku – ujutro. U takvim uvjetima prvak Europe je postao Armenac Harutjun Merdinjan (15,366), srebrni je Rus David Beljavski (15,233), a brončani domaćin Christian Baumann (14,900).

Nakon finala Seligman se osvrnuo na nastup rekavši:
“Vježbao sam katastrofalno. Mogu reći samo jedan razlog za to – od osam finalista samo tri su odvježbala. Čak je i jedan neprikosnoveni Louis Smith kojeg nisam nikada vidio da je pao, ovdje je četvrti s padom. Jutarnje natjecanje je potpuna pogreška organizatora u Švicarskoj koji od početka ovog natjecanja imaju strašne probleme, kao da smo u nekoj nerazvijenoj istočnoj zemlji. Opet, nije ni to moje opravdanje, trebao sam stisnuti zube, napraviti svoju vježbu kao što su odvježbala prva trojica koji su inače višebojci pa njima to jutro nije nikakav problem”.  rekao je nakon finala Seligman.

Nastup je prokomentirao i trener Tomisla Mađarević rekavši:

“Nismo zadovoljni s rezultatom niti s nastupom. Robert inače ima problema s jutarnjim natjecanjima, no vjerovali smo da može izvesti svoju vježbu s obzirom da ima puno kredita, ima puno odvježbanih vježbi iza sebe ove sezone, ali očito još uvijek nije sazrio da u velikim finalima može sa tom svojom najjačom vježbom izdržati do kraja. Ovdje je finale bilo presedan, nisam vidio ništa slično, isplivali su na kraju oni za koje sam najavljivao da nemaju šanse, a svi favoriti su popadali, osim Merdinjana koji je izveo vrlo loše i dobio 15,366, ocjenu koja je Robertu i s najslabijom vježbom dohvatljiva. Ništa, ostaje žal, propuštena je velika šansa” ,komentirao je Seligmanov trener Tomislav Mađarević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.