Europsko prvenstvo u Bernu

Seligman spreman za finale: `Ne sumnjam u izvedbu´

Seligman spreman za finale: `Ne sumnjam u izvedbu´

"Nekako sam opušten, znam koliko vrijedim, uživam u gimnastici i ako bude kao u kvalifikacijama, samo sada s pojačanim startom, biti će to jedan odličan rezultat", rekao je Seligman uoči sutrašnjeg finala.

Sjajni Osječanin u svom šestom europskom finalu na konju s hvataljkama borit će se od 11 sati, a bit će to prilika uloviti novu medalju u Švicarskoj nakon što je 2008. u Lausanni osvojio broncu.

Hrvatska na Europskim prvenstvima do sada ima zlato Marija Možnika na preči, srebrne medalje Možnika na preči i Filipa Udea na konju s hvataljkama te Robertovu i broncu legendarnog Ivan Čaklec još iz Pariza 1957. godine na konju s hvataljkama.

Robert uz broncu ima i čak tri četvrta mjesta na Europskim prvenstvima, a ovako prognozira sutrašnje finale:

 “Osjećam se stvarno odlično. Svakodnevno treniram na visokom nivou, nemam nikakvih problema na treninzima, fizički sam maksimalno spreman i uopće ne sumnjam da ću izdržati vježbu s pojačanim startom od 6,6. Startni broj mi je odličan, drugi nastupam, a budući da je dvorana za zagrijavanje daleko, to je jako dobar broj jer ću ostati dovoljno topao od zagrijavanja. Vjerujem da ću odraditi svoju vježbu od početka do kraja onako kako zamišljam i onda će ocjena sigurno biti visoko, preko 15,500, što se nadam i želio bih da bude dovoljno za postolje”,  poručio je Seligman.

Finalisti konja s hvataljkama:
Robert Seligman (Hrvatska)
Louis Smith (V. Britanija)
Harutjun Merdinjan (Armenija)
Sašo Bertoncelj (Slovenija)
Cyril Tommasone (Francuska)
Nikolaj Kuksenkov (Rusija)
David Beljavski (Rusija)
Christian Baumann (Švicarska)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.