Seligman uoči finala: Spreman sam stati na postolje

Seligman uoči finala: Spreman sam stati na postolje

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman spreman je za sutrašnji nastup na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Cluj-Napoci.

Finale najbolje osmorice izborio je sa šestom ocjenom kvalifikacija, a finale u Rumunjskoj biti će mu čak sedmo europsko. Ždrijeb je odlučio da će Osječanin nastupiti kao sedmi u konkurenciji u kojoj su između ostalih jedan od najvećih konjaša svih vremena, olimpijski pobjednik iz 2012., trostruki prvak svijeta i šesterostruki europski prvak Mađar Krisztian Berki, ali i branitelj europskog naslova, Armenac Harutjun Merdinjan.

Dan uoči finala osjećam se dosta opušteno. Vjerujem da ću kroz ova dva treninga što me čekaju još sve samo potvrditi i posložiti u svojoj glavi, što bolje se odmoriti, naspavati i probuditi se na pravu nogu sutra. Vjerujem da ću u ovom finalu, s obzirom na startni broj 7, imati odličan pregled, da će trebati samo mira odraditi svoju vježbu od početka do kraja i uz malo sportske sreće uvjeren sam da se mogu popeti na postolje. Uvijek je ta sportska sreća vrlo bitna. Do sada me dosta često obilazila, dosta sam preko trnja dolazio do rezultata. Odlično sam trenirao, spremio se, bilo je pogrešaka u kvalifikacijama, ali sada je to iza mene. Finale je uvijek novo natjecanje, novi izazov i svi daju svoj maksimum, pa i oni koji primjerice nisu bili spremni. U finalu je sve otvoreno i ja sam uvjeren da će sve biti u redu – rekao je prije finala hrvatski reprezentativac.

Optimističan je i njegov trener Vladimir Mađarević.

– Nema se više što puno popraviti u vježbi Roberta Seligmana dan uoči finalnog nastupa. Njegova vježba je konkurentna za postolje, startna ocjena je 6.1, podjednaka ili za desetinku niža od onih najboljih. Izvedba je onaj bitan faktor. Ako se bude osjećao dobro i bio siguran u sebe, bez prevelikog stresa nastupa u finalu, tada će on pokazati svoj maksimum i odbitak će biti siguran.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.