Sembrant: “Pokazat ćemo da smo bolje od Hrvatske i idemo po pobjedu“

Sembrant: “Pokazat ćemo da smo bolje od Hrvatske i idemo po pobjedu“

Pred ženskom nogometnom reprezentacijom Švedske danas je prva utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u Francuskoj. Protivnik je Hrvatska, koja je već odigrala jednu utakmicu i u Lvivu remizirala s Ukrajinom 1:1.

Švedska momčad olimpijski je viceprvak, a nakon odlaska Pije Sundhage novi trener preuzeo je klupu. To je Peter Gerhardsson, koji će debitirati upravo protiv Hrvatske, 53. reprezentacije svijeta i pobjeda se nameće kao imperativ.

30-godišnja Linda Sembrant, trenutno se nalazi u francuskom Montpellieru, a ova obrambena igračica već je igrala i u Lincolnu, AIK-u, Goteborgu i Tyresu. Za švedsku reprezentaciju upisala je okruglih 90 nastupa, a prije susreta dala je izjavu za SVT.

“Dolaskom Petera puno je novih stvari oko nas, puno informacija o tome što trener očekuje od nas, što moramo raditi i to je ono što sve nas uzbuđuje. Biti će to utakmica u kojoj ćemo u konačnici pokazati da smo bolja momčad, uopće ne sumnjam u to. Od samog početka nametnut ćemo svoju igru i naravno da se kući želimo vratiti s tri boda. Od iznimne je važnosti da kvalifikacije započnemo pobjedom“.

Hrvatska i Švedska svoj kvalifikacijski susret igraju danas od 18 sati na stadionu Anđelka Herjaveca u Varaždinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.