Serie A: Talijanski nogometaši dali crveni karton nasilju nad ženama

Serie A: Talijanski nogometaši dali crveni karton nasilju nad ženama

Igrači talijanske Serie A ovoga su vikenda podržali kampanju "Crveni karton nasilju nad ženama".

Odigrana je utakmica između prvoplasiranog Juventusa i Napolija koji je, pobjedivši aktualne prvake rezultatom 1-0 potpuno zakomplicirao prvenstvo. Napoli sada za prvoplasiranim “Bianconerima” zaostaje za samo jedan bod, no moglo bi se reći da je na početku susreta sama utakmica pala u drugi plan.

Mnogima je pažnju odvratila crvena mrlja koju su na obrazu nosili igrači oba kluba pa čak i sudac, a razlog tomu je zaista pohvalan. Crvena mrljom na obrazu igrači talijanske nogometne lige podržali su kampanju “Crveni karton nasilju nad ženama” kojom se želi podići svijest o ovom globalnom problemu.

Za ovu je kampanju zaslužna talijanska organizacija WeWorld Onlus u suradnji s igračima Serie A. Ova je nedjelja odabrana kao Međunarodni dan eliminacije nasilja nad ženama pa su mnogi igrači koji su danas igrali prvenstvene utakmice to na adekvatan način i obilježili.

Kampanja se, naravno, proširila i društvenim mrežama. Mnogi talijanski nogometaši ovoga su vikenda na društvenim mrežama objavili fotografije sa svojim ljepšim polovicama. Sve su fotografije slične – dok njihove supruge nose crveni ruž, nogometaši imaju crvenu mrlju na obrazu u istoji nijansi.

Zaista hvalevrijedna gesta talijanskih prvoligaša!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.