Šestorica veličanstvenih za idealan napad Hrvatske

Šestorica veličanstvenih za idealan napad Hrvatske

KAKO ĆE IZGLEDATI NAPAD HRVATSKE

Roy Hodgson, izbornik engleske reprezentacije, računa na šestoricu napadača, Harry Kanea, Jamie Vardya, Danny Welbecka, Daniel Sturridgea, Theo Walcotta i naposljetku Wayne Rooneya.

U sličnoj situaciji je i hrvatski izbornik Ante Čačić koji slaže svoj idealni popis hrvatskih napadača. Imena šestorice se znaju, no hoće li svi na put u Francusku, izgledno je da neće, no imenima se može “tehnicirati”, pa eto i tog popisa.

1. Ivan Perišić, Krilni napadač, najbolji naš igrač na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, najefikasniji napadač u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, najtraženiji hrvatski igrač. Chelse ga namjerava već ovog ljeta preoteti Interu iz Milana. Reprezentacija je nezamisliva bez njega i  ide na Europsko prvenstvo, sigurno će biti u udarnoj momčadi.

2. Mario Mandžukić, Ćiro Blažević, njegov najveći kritičar i zagovornik kaže: “Čačić ga mora dovesti u pravo psihološko stanje, jer, Mandžukić je nedodirljiv.”  Hrvatska reprezentacija je nezamisliva bez njega, sigurno ide na EP i bit će u startnoj postavi.

3. Nikola Kalinić. Dolaskom u Firenzu proglašen je `čudom´ Serie A ! Iako je golova  sve manje,  prvenstvo još nije gotovo, a Kalinić je predobar igrač da bi potpuno zakazao. Unatoč krizi, nemoguće ga je eliminirati, ali je njegov start upitan.

4. Andrej Kramarić. Trener Claudio Ranieri  znao je u svojim nastupima reći kako je  Kramariću  važniji nastup za hrvatsku reprezentaciju, nego za klub. Na posudbi u Hoffenheimu zabio je četiri gola i stoga treba li reći više, negoli ako će biti u formi Kramarić, mora ići!

5. Duje Čop. U dobroj je formi, osam kola prije kraja Primere zabio je tri gola i dvaput asistirao. Zahvaljujući njegovoj formi, Malaga se u najjačoj ligi svijeta bori za nastup u Europskoj ligi. Bit će u škvadri, a da li i više od toga, ovisi o Anti Čačiću.

6. Marko Pjaca. Doktori tvrde da će se oporaviti.  Pjaca je `dinamit-napadač´, koji bi se upotpunio s Perišićem na krilnim pozicijama, no Pjaca je najveći upitnik jer ključna kost je ipak teška ozljeda.

Foto: Snapshot HNS

Foto: Snapshot HNS

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.