Sestre Zaninović sigurnim korakom prema Rio de Janeiru

Sestre Zaninović sigurnim korakom prema Rio de Janeiru

Lucija Zaninović vrlo je siguran putnik u Rio, dok će njezina sestra Ana proliti još puno znoja do Brazila.

Početkom srpnja objavljene su nove svjetske rang-ljestvice uključujući bodove s Europskih igara te Australian Opena na kojima su hrvatski taekwondoaši osvojili pregršt medalja.

Ana Zaninović uvjerljivo je vodeća u konkurenciji do 49 kilograma nakon osvajanja brončanih medalja u Bakuu i Melbourneu sa 321 bodom ispred Francuskinje Yasmine Aziez koja ima 237 te Španjolke Brigitte Yague koja je skupila 198 bodova.

Zaninović je vodeća u borbi za Rio i šest mjeseci prije konačne odluke o putnicima na Olimpijske igre može se reći kako će Lucija sigurno biti tamo.

Njezina sestra Ana koja se natječe u konkurenciji do 53 kilograma trenutno je druga u svjetskom poretku nakon bronce na Svjetskom prvenstvu te srebra na Europskim igrama unatoč brojnim ozljedama.

U borbi za OI konkurencije do 53 i 57 kilograma su spojene, a tu Ana zauzima četvrto mjesto iza Eve Calvo Gomez koju je pobijedila na putu do finala u Bakuu, zatim Jade Jones i Mayu Hamade. Sedmoplasiranoj Liborio Zaninović bježi 25 bodova pred važna natjecanja kao što su Univerzijada, finalni Masters i Grand prix turnir.

U svjetskom poretku od ostalih hrvatskih boraca, Marina Sumić te Iva Radoš drže četvrta mjesta u konkurenciji do 62 i 73 kilograma, dok taekwondoaš Vedran Golec među teškašima drži sedmu poziciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.