Shiffrin četvrti put postala Snježna kraljica i izjednačila se sa Schild

Shiffrin četvrti put postala Snježna kraljica i izjednačila se sa Schild

Andrea Komšić zauzela je 51. poziciju.

Vodeća skijašica svijeta, Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma voženog na Sljemenu, a to joj je ukupno četvrta titula Snježne kraljice, druga u nizu.

Shiffrin je čelnu poziciju zauzela već u prvoj vožnji kada je Švicarku Wendy Holender ostavila iza sebe za ogromnih 1,15 sekundi. Amerikanka je imala drugo vrijeme druge vožnje, a to joj je bilo i više nego dovoljno za konačno prvo mjesto.

“Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz SAD-a, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom.” rekla je pobjednica Shiffrin.

Drugo mjesto pripalo je Slovakinji Petri Vlhovoj sa zaostatkom od 1,25 sekundi, a mjesto na postolju pripalo je i drugoplasiranoj iz prve vožnje Holender sa 1,75 sekundi zaostatka.

Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić završila je na 51. mjestu sa 6,17 sekundi zaostatka.

Shiffrin je upisala četvrtu pobjedu na Sljemenu te se tako izjednačila s Austrijankom Marlies Schild po broju titula Snježne kraljice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.