Hrvatska-Kuba 3:0 (25:13, 25:15, 25:13)

Sigurna pobjeda – prevagnula kvaliteta naših igračica

Sigurna pobjeda – prevagnula kvaliteta naših igračica

"Kubanke smo dotukli servisima i odličnom blok obranom."

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u prvom susretu drugog kruga kvalifikacijskog turnira iz serije World Grand Prix u peruanskom gradu Chiclayu još jednom je uvjerljivom igrom nadigrala ekipu Kube s 3:0, po setovima 25:13, 25:15, 25:13.

Bio je to iznimno važan meč za obje momčadi: praktički je odlučivao koja će od te dvije reprezentacije u finale. Pred nekoliko tisuća ljudi koji su ispunili dvoranu Coliseo Cerrado u Chiclayu, hrvatska reprezentacija ponovno je bila bolja, premda se vidjelo da su teški mečevi u Australiji, promjene vremenskih zona, dvodnevno naporno putovanje i temperaturne razlike ostavile velikog traga na igračicama obje momčadi. Igrale su puno slabije nego li u prvom susretu, no i u takvim okolnostima kvaliteta naših igračica ipak je prevagnula pa su na kraju odnijele sigurnu pobjedu.

Hrvatska i Peru sada imaju četiri pobjede i 12 bodova dok Kuba ima samo dvije pobjede i šest bodova.

Kapetanica ekipe Mia Jerkov: ” Ključ našeg uspjeha su odlične pripreme, vrhunska taktička priprema prije svake utakmice te pozitivna atmosfera u momčadi koja nam omogućava da uživamo u igri. Stekli smo sigurnost, a iskusnije igračice preuzimale su u najvažnijim trenucima odgovornost na sebe čime su najviše pomogle mladim igračicama koje su bez dovoljno iskustva. Taj spoj mladosti i iskustva pomogao nam je da uživamo u igri, da se veselimo, da pronađemo unutar momčadi balans koji nam je bio potreban. Zajedništvo je jedan od razloga naših dobrih rezultata.”

Hrvatska: Mia Jerkov, Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić, Lea Cvetnić.

Najistaknutije  igračice u našim redovima: Mia Jerkov, Mira Topić, Samanta Fabris, Ana Grbac, Rene Sain, Ema Strunjak, Beta Dumančić. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.