Silvio Berlusconi prodao Milan nakon 31 godine

Silvio Berlusconi prodao Milan nakon 31 godine

Nakon 31 godine i 29 trofeja, Silvio Berlusconi, čovjek koji je Milan doveo na vrh svjetskog nogometa, odlučio je prodati klub. Danas je transakcija u potpunosti završena, a novi vlasnici su kineski poduzetnici Yonghong Li i Han Li, glavna imena koja stoje iza fondacije ‘Rossoneri Sport Investment Lux‘.

Pritom je bivši talijanski premijer Berlusconi prodao navedenoj fondaciji kompletan udio u klubu, odnosno 99,93% dionica kluba, za iznos od 740 milijuna eura. U navedeni iznos su uračunati dugovi kluba od 220 milijuna eura.

Berlusconi je prethodno naglasio kako financijski više ne može poduprijeti posrnulog talijanskog giganta, a navedeno se sve više odrazivalo u prethodnim godinama. Naime, Milan se više nije mogao natjecati niti sa domaćom konkurencijom, a europska natjecanja su za sedmerostrukog prvaka Europe bila stran pojam. Sve to bi se trebalo promijeniti dolaskom kineskih vlasnika, a novi vlasnici su odmah naglasili kako žele Milan vratiti na vrh:

“Htio bi se zahvaliti Silviju Berlusconiju i Finivestu, kao i svim navijačima Milana koji su bili strpljivi za vrijeme dugotrajnog preuzimanja. Milan je svjetski brand, klub koji je poznat diljem svijeta i koji ima trofejnu prošlost. Učinili smo ključni iskorak za sigurnu budućnost ovog kluba, a obećajem kako ćemo, korak po korak, vratiti Milan u vrh svjetskog nogometa. Tamo gdje taj klub i zaslužuje biti” – zaključio je Yonghong Li u prvom obraćanju medijima po kupnji kluba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.