Šimić dobio i službenu potvrdu Splita, Zadar ga također podržao!

Šimić dobio i službenu potvrdu Splita, Zadar ga također podržao!

U ponedjeljak je Šimić dobio i službenu potvrdu iz Splita.

Dario Šimić, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, jedini je protukandidat Davoru Šukeru, aktualnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, u utrci za predsjednika HNS-a.

U ponedjeljak je Šimić dobio i službenu potvrdu iz Splita. Naime, splitsko-dalmatinski Županijski nogometni savez kandidirao je Šimića za predsjednika HNS-a, dok je Nogometni savez zadarske županije jednoglasno podržao Šimića u borbi.

“Prvo bih htio ispričati moga kolegu Darija Šimića koji nije ovdje mogao biti jer je večeras u Gospiću, Goran i Mario su u Vinkovcima i Vukovaru. Želimo da ljudi saslušaju naš program kojim želimo promijeniti puno stvari. Već smo naglasili da želimo nogomet vratiti hrvatskom narodu, unaprijediti infrastrukturu i otvorenost prema svima vama. Odmah bih želio demantirati špekulacije da su do sada skupili 14 potpisa županijskih saveza. Nadam se da ćemo jako dobro surađivati za dobro hrvatskog nogometa”, rekao je član Šimićevog stožera Stipe Pletikosa, a javlja Dalmatinski portal.

Marko Erceg, predsjednik NS splitsko-dalmatinske županije na skupštini je rekao sljedeće.

“Mislim da je konačno došlo vrijeme da se stvari promijene i krenu u pravom smjeru. A dobili smo i jasne signale od premijera i politike. IO ga je podržao, a ja ispred Skupštine predlažem da Dario Šimić bude kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza”.

U glasovanju koje je uslijedilo čak 184 glasa dobio je Šimić, dok su dva bila suzdržana.

Šimić mora do 22. prosinca skupiti potpise još osam županijskih saveza kako bi mogao ući u izbor. U utorak bi odluku trebao donijeti i NS dubrovačko-neretvanske županije, na čiju podršku računa Šukerov protukandidat. Također, još se ne zna odluka NS šibensko-kninske županije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.