Šimić: “Liga nacija će nam pomoći da se spustimo na zemlju, a u petak ćemo imati ogroman nedostatak“!

Šimić: “Liga nacija će nam pomoći da se spustimo na zemlju, a u petak ćemo imati ogroman nedostatak“!

Dario se osvrnuo na utakmicu s Englezima.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom u petak je nova utakmica u Ligi nacija. U drugom kolu na praznoj Rujevici Vatreni ugošćuju Englesku u reprizi polufinala Svjetskog prvenstva iz Rusije.

Utakmicu je najavio branič, koji je upisao točno sto nastupa u dresu Vatrenih, Dario Šimić:

“Ova utakmica odlična je prilika da se vratimo na pravi put nakon SP-a. Neki igrači su se oprostili i neupitno je da će nam nedostajati, dok su neki igrači prazni nakon srebrne medalje pa su ovi mjeseci nakon Mundijala i utakmice u Ligi nacija odlične za spuštanje na zemlju i kretanje u građenje naše, nove priče“, izjavio je Dario.

Bivši kapetan Vatrenih čak četiri puta igrao je protiv Engleza i zna kako je to kad se igra protiv reprezentacije, koja uvijek plijeni pozornost nogometnog svijeta:

“Engleska ima velike igrače i veliku tradiciju. Prava su nogometna zemlja i fenomenalan je osjećaj igrati protiv njih. Nažalost, imam iskustvo igranja pred praznim tribinama i velika je šteta radi nogometa i spektakla da će tribine biti prazne, to je naš veliki nedostatak“, obrazložio je.

Za kraj se osvrnuo i na potencijalni rezultat:

“Imamo odlične igrače, no Daliću je ova utakmica bitna da vidi s kojim igračima može ići dalje. Rezultat nije imperativ, ali svaka pobjeda bila bi dobrodošla“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.