Šimić napao HNS: “Gdje je 14 milijuna kuna i na što je točno potrošen novac?”

Šimić napao HNS: “Gdje je 14 milijuna kuna i na što je točno potrošen novac?”

Šimić je pozvao Šukera da javnosti objasni na što je točno potrošeno 14 milijuna kuna.

Dario Šimić, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, obrušio se na Hrvatski nogometni savez nakon što je isti savez u utorak objavio formalno odobrenje UEFA-e HNS-u u prenamjeni preostalih sredstava predviđenih za izgradnju nogometnog centra Svetice. Također, HNS je poručio da će ta sredstva uložiti u obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša.

Šimić je poslao upit Davoru Šukeru, aktualnom predsjedniku HNS-a, jer ga zanima gdje je 14 milijuna kuna. Također, pozvao ga je da javnosti pojasni na što je točno potrošen taj novac.

Šimićeno priopćenje prenosimo u cjelosti.

Ako je sve čisto, neka pokažu specifikaciju potrošenih 14 milijuna kuna!

U Zagrebu, 6. prosinca 2017. – Hrvatski nogometni savez slovi za jedan od najzatvorenijih nacionalnih nogometnih saveza u Europi pa se ‘ko pura dreku’ čude ako se javno propituje kako troše namjenski UEFA-in novac.

Da je do točnih informacija lako doći, kako oni tvrde u svojem priopćenju, ne bi se to pitanje ni postavilo. Dakle, gospodo iz HNS-a, lijepo vas molimo da cjelokupnoj hrvatskoj javnosti otvoreno i transparentno specificirate na što je točno utrošeno 14 milijuna kuna do kraja 2016. i koliko je novca s istog računa potrošeno ove godine?

Koliko je potrošeno na:

1) opsežnu izvedbenu dokumentaciju projekta
2) rušenje postojeće građevine
3) iskop zaštitne jame
4) tekuće troškove održavanja objekta (kojeg objekta?)
5) zahtjevno arhitektonsko rješenje
6) plaće zaposlenika tvrtke Svetice Sport d.o.o.
7) sve ostalo
HNS je za izgradnju nogometnog kampa na Sveticama dobio oko 52 milijuna kuna (6,9 milijuna eura) namjenskih sredstava UEFA-inog programa HatTrick. Plan je bio da kamp na Sveticama UEFA u potpunosti financira pa je HNS dodatna sredstva za izgradnju mislio namaknuti od drugih UEFA-inih fondova, što bi značilo da u razdoblju od 2014. do 2024. ništa ne bi ostalo za infrastrukturu nogometnih centara, za obnovu igrališta prvoligaša kao i za same prvoligaške klubove.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.