Sirene druge na turniru u Mađarskoj

Sirene druge na turniru u Mađarskoj

Szentes je dva puta bio bolji od naše najbolje izabrane vrste.

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na turniru u mađarskom gradu Szentesu. U nedjeljnom finalu, od Sirena su bile bolje domaće igračice, mađarskog prvoligaša Szentesa pobijedivši 14:8 (3:1, 5:2, 3:2, 2:2).

Za Hrvatsku su golove u finalu zabile Emmi Miljković i Domina Butić po 2, te po jedan Ema Carević, Matea Skelin, Mia Topić i Bruna Barišić.

Realizacija igračice više bila je solidnih 4-8 (50%), s tim da je do konca treće četvrtine taj postotak bio maksimalan (100%). U zadnjoj dionici je izbornik Ćaleta dao više prilika mlađim igračicama. Ovaj je turnir odigran inače nakon samo tri zajednička treninga hrvatske vrste, pa je razina prikazanog bila i iznad očekivanog.

“Jako sam zadovoljan s prvim okupljanjem seniorske reprezentacija od kako sam imenovan izbornikom. Sve što sam tražio od djevojaka sam dobio u smislu uvida u stanje i ovaj nam je turnir bio od velike koristi u tom pogledu. Ima izvrsnih igračica. Turnir je bio vrlo jak, a mi smo ga jako dobro odigrali. Čak i iznad očekivanja. Finale smo izgubili od Szentesa koja je uigrana i jaka ekipa, makar smo i tu odigrali dobru utakmicu s rotacijama svih igračica.” – rekao je izbornik Marijo Ćaleta.

Inače, protiv Szentesa je Hrvatska bila oslabljena jer u sastavu nije bilo Kiare Brnetić (povišena temperatura), a nije zaigrala niti Petra Bukić (lakša ozljeda noge).

Podsjetimo, Hrvatska je na ovom turniru pobijedila Srbiju 15:10 i slovački sastav Košice 11:5, dok su izgubile samo do Szentesa i to dvaput. Prvo u 1. kolu (16:11), te potom u nedjeljnom finalu.

Ovo je bila prva akcija ženske reprezentacije nakon EP u Barceloni u srpnju prošle godine i prva s novim izbornikom Ćaletom kojem pak asistiraju Dunja Bračun i Morena Marinković. Ova će reprezentacija najbitnije utakmice ove godine imati u listopadu (12. i 26. X.), a riječ je o kvalifikacijama za EP u Budimpešti 2020

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.