SK: Luka Radonić u finalu regate u Luzernu

SK: Luka Radonić u finalu regate u Luzernu

Hrvatski veslački reprezentativac u lakom samcu Luka Radonić lakoćom se probio u finale na regati Svjetskog kupa u Luzernu u Švicarskoj, zauzevši drugo mjesto u svojoj polufinalnoj utrci iza Slovenca Rajka Hrvata.

Radonić je bez ikakvih poteškoća držao tempo s vodećim Hrvatom koji ga je pobijedio na regati u Vareseu te pokazao da se u A finalu ponovno može boriti za mjesto na pobjedničkom postolju. Hrvat je stazu odveslao za 7:13.46 minuta, a Radonić je zaostao 3.15 sekundi.

Uz 23-godišnjeg Zagrepčanina i slovenskog reprezentativca mjesto u poslijepodnevnom A finalu (16.25 sati) iz prve polufinalne skupine izborio je i Švicarac Silvan Zehnder te iz druge polufinalne skupine aktualni europski prvak Slovak Lukaš Babac, Norvežanin Ask Jari Tjoem i Francuz Stany Delayre.

U nedjelju će se za svoju drugu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon trijumfa na prvom natjecanju u Vareseu, boriti najbolja svjetska posada u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković. Njihova je finalna utrka na rasporedu u 14.33.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.