Skandal na HRT-u! Ćosić optužen za preprodaju 40 ulaznica SP-a po enormnim cijenama, obaviješteni i Fifa i DORH!

Skandal na HRT-u! Ćosić optužen za preprodaju 40 ulaznica SP-a po enormnim cijenama, obaviješteni i Fifa i DORH!

Nevjerojatne stvari stižu nam s Prisavlja.

Iako je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji završilo prije gotovo dva mjeseca, u javnost je procurilo da je ugledni hrvatski komentator, koji je za HRT izvještavao iz Rusije, Drago Ćosić, ilegalno preprodavao karte za nogometne utakmice Mundijala.

Cijena jedne takve karte za, primjerice finale između Francuske i Hrvatske, bila je 20 000 eura, a šuška se da su na crnom tržištu bile čak četiri takve karte. Cijela priča postala je aktualna kada je Fifa od EBU-a zatražila očitovanje oko toga zašto se ulaznice na crnom tržištu prodaju po enormnim cijenama.

EBU je nakon toga zatražio očitovanje od samog HRT-a, jer se prema serijskim brojevima radilo o ulaznicama koje je upravo HRT dobio. Članovi ravnateljstva nisu ni znali da je netko u ime HRT-a zatražio i dobio ulaznice pa je pokrenuta istraga, a prema pisanju Jutarnjeg lista, dva djelatnika HRT-a pozvana su na razgovor, Drago Ćosić i Saša Dedić, međunarodni koordinator.

“Prozvane kolege ravnateljstvu su kazale da su oni ulaznice za utakmice na Mundijalu podijelili svojim prijateljima i da nemaju pojma jesu li ih ti prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Daljnja istraga, međutim, otkrila je da je u ime HRT-a čak 40 ulaznica za SP zatraženo nekoliko mjeseci prije početka natjecanja, te da nitko službeno s HRT-a nije ni znao da je te ulaznice netko tražio“, stoji u priopćenju s HRT-a.

O cijeloj situaciji obaviješten je i DORH, a ni Ćosić ni Dedić zasada ne žele službeno komentirati skandal.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.