Slaven našao zamjenu za Čačića: Željko Kopić novi trener

Slaven našao zamjenu za Čačića: Željko Kopić novi trener

Željko Kopić novi je trener Slaven Belupa...

Slaven Belupo pronašao je zamjenu za ‘odbjeglog’ trenera Antu Čačića, koji se nakon jednogodišnje avanture u Koprivnici vratio u Lokomotivu. Novi trener farmaceuta bit će Željko Kopić, dojučerašnji strateg Zagreba, koji je sa Slavenom potpisao dvogodišnji ugovor.

“Izuzetno nam je drago što je gospodin Kopić preuzeo klupu Slavena. Bio je naš prvi izbor i zadovoljni smo što smo uspješno zaključili pregovore. Želimo mu mnogo sreće i dobrih rezultata te malo mirniju sezonu u kojoj ćemo se pokušati približiti gornjem domu tablice i izbjeći borbu za opstanak”, rekao je direktor Belupa Zvonimir Šimunović.

Novi trener otkrio je pak kako je na stolu imao četiri ponude. “Očekujem uspješnu, kvalitetnu sezonu i zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Slaven sam odabrao baš zbog nastupa njegovih čelnika, od prvoga dana. Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo i sigurno je da ću zajedno sa svojim suradnicima nastojati odraditi posao po najvišim moralnim i stručnim načelima”, prve su riječi novoga trenera.

Na igračkom popisu koji ga je dočekao nalazi se 27 imena, a najnovije je pojačanje Tomislav Mikulić, pristigao iz poljske Cracovije. Međutim, kakav god roster bio, očekivanja su jednaka. “Što se tiče rezultatskih ciljeva, učinit ćemo sve da bismo napravili model igre koji će biti prepoznatljiv. Posvetit ćemo se pojedincima, a pogotovo mladim igračima. Želimo da, koliko je god to moguće, postanu bolji nego što su sada. Sve to skupa nije nimalo jednostavno, ali je ono čemu ćemo težiti.”

Slaven se u posljednje vrijeme često ‘mučio’ s nestašlucima svojih nogometaša, zbog kojih su novčane kazne vrlo česta pojava u Koprivnici. S time će se, ne sumnjamo, jednom morati sresti i Kopić. “Svaka osoba koja se bavi ovim sportom prvo mora srediti svoj život, a tek nakon toga biti nogometaš i sportaš. Ako to ne učini i ako njegov sportski život nije posložen, onda nema nikakvu šansu. Od svakog igrača želim da bude maksimalno stabilan i korektan te izvršava sve svoje obveze.”

Slaven je danas na Gradskom stadionu ujedno i otpočeo pripreme za novu sezonu, a prvu će prijateljsku utakmicu odraditi već 13. lipnja protiv zaprešićkog Intera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.