Slavko Goluža: Kod mene igra momčad, individualne akcije me ne zanimaju

Slavko Goluža: Kod mene igra momčad, individualne akcije me ne zanimaju

- Nizozemcima želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija, a na nama je da se pripremimo za Tursku. Utakmica će biti igrana u jednom drugačijem ambijentu, kaže Goluža

Hrvatska rukometna reprezentacija bez većih problema krenula je u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Pobjeda protiv Nizozemske u niti jednom trenutku nije došla pod znak pitanja.

– Prije svega čestitke igračima na pobjedi i na prikazanoj igri, te protivniku na fer i korektnoj igri. Posebno želim čestitati publici što je došla u velikom broju bodriti ove igrače. Presretni smo što smo prvi put u Koprivnici, iako je to rukometni grad. Reprezentacija je ovdje prvi put i presretni smo kako su nas ljudi dočekali. U ime igrača i Saveza, ja im se zahvaljujem, rekao je Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

– Od početka smo znali da smo favoriti. Tražio sam ozbiljnost i pravi pristup jer nemamo puno vremena. Odradili smo dva treninga, skrpali smo se, bilo je puno dobrih stvari, ali vidi se da postoje određene stvari na kojima moramo raditi. Drago mi je da je bilo dobrih poteza i da smo razveselili publiku u Koprivnici. Bilo je dobrih i loših stvari. To je plod neuigranosti. Nismo mogli sve posložiti u dva treninga. Zanimala me je obrana i puno trčanja. Želim skrenuti pozornost da kod mene igra momčad, individualne akcije me ne zanimaju. Želim da igrača u šansu dovede igra, rekao je Goluža.

Hrvatsku u nedjelju očekuje gostovanje protiv Turske.

– Nizozemcima želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija, a na nama je da se pripremimo za Tursku. Utakmica će biti igrana u jednom drugačijem ambijentu. Svi znamo da su Turci fanatici, puno ulažu u zadnje vrijeme u rukomet i očekuje nas paklena atmosfera. Mi želimo odigrati najbolje što možemo. Puno sam rotirao i u utakmici protiv Nizozemske, u rotaciji sam htio da zadržimo svježinu, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.