Slavko Goluža uoči kvalifikacija za EP: Respektiramo i Nizozemsku i Tursku, ali nikoga se bojimo

Slavko Goluža uoči kvalifikacija za EP: Respektiramo i Nizozemsku i Tursku, ali nikoga se bojimo

Susret s Nizozemskom na rasporedu je u četvrtak od 18 sati u Koprivnici nakon čega Hrvatska putuje u Ankaru gdje će 02. studenog od 16 sati igrati protiv Turske

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila u ponedjeljak u Zagrebu pred uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj.  Susret s Nizozemskom na rasporedu je u četvrtak od 18 sati u Koprivnici nakon čega Hrvatska putuje u Ankaru gdje će 02. studenog od 16 sati igrati protiv Turske.

Dan uoči susreta s Nizozemskom u srijedu na središnjem trgu u Koprivnici od 11 sati hrvatski reprezentativci družit će se s navijačima, a vrijedi istaknuti i kako ulaznica za utakmicu s Nizozemskom po cijeni od 50 kuna više nema, dok će se uz preostale ulaznice po cijeni od 100 kuna na ulazu u dvoranu dobiti voucheri za jedan dan natjecanja po skupinama u Varaždinu i za drugu fazu natjecanja Europskog prvenstva za rukometašice koje će se održati u Zagrebu.

– Znamo dobro s kojim se reprezentacijama susrećemo. Znamo da smo kvalitetniji, ali sve to moramo pokazati na parketu. Respektiramo Nizozemsku i Tursku. Moramo biti oprezni, imamo samo dva dana treninga. Uvijek su se u kvalifikacijama događala iznenađenja. Moramo prezentirati ono što se od nas očekuje. Moramo biti ozbiljni i neće biti problema, rekao je Goluža

– Malo smo virozni, ali skrpat ćemo se. Bile su jedno dvije, tri ozljede i neki otkazi, međutim nisam nikoga zvao kao zamjenu. Nizozemska ima kvalitetu, odigrali su u Poljskoj s domaćinom na tri, četiri gola razlike. Oni su nepoznanica jer nisu bili na velikim natjecanjima, a to je zato jer su u kvalifikacijama uvijek naletjeli na nekog jačeg suparnika. Najviše ovisi o nama, mora biti pravi pristup. Odigrati u pravom ritmu i tempu i da svi igrači dobiju priliku, kaže  Goluža.

– Drugi dan nakon utakmice idemo za Tursku i znamo što nas čeka. Tursku sam zadnji put gledao prije godinu i pol na Mediteranskim igrama. Imaju kvalitetu, čeka nas prepuna dvorana i užarena atmosfera. Sve protivnnike respektiramo, ali nikoga se ne bojimo, kaže hrvatski izbornik.

– Pokušavamo utakmice odigravati u svim mjestima, došao je red na Koprivnicu koja je rukometni grad. Znamo dobro da je Podravka obilježila grad s velikim uspjesima. Muški rukomet nije na nivou kao što je ženski, ali ovo je prilika. Očekuemo punu dvoranu i dobru atmosferu. Mi ćemo im se odužiti na najbolji mogući način, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.