Slavko Goluža uoči polaska za Katar: Znamo dobro da otvaranje igramo “pod ručnom”

Slavko Goluža uoči polaska za Katar: Znamo dobro da otvaranje igramo “pod ručnom”

- Sa zadnjeg popisa otpali su Ivan Pešić i Sandro Obranović. Odlučili smo se da vodimo sedam vanjskih igrača, a odlučilo sam da je Brozović zaslužio, rekao je Goluža

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija završila je obje pripremne faze za Svjetsko prvenstvo koje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru. Nakon bazičnog prvog dijela priprema koje su ponovno donijele težak fizički dio uslijedilo je uigravanje, kao i prvi testovi spremnosti kroz dvije pripremne utakmice s reprezentacijom Srbije koja je u Umagu svladana 35:28 (18:13), a u Rijeci dan kasnije 34:30 (16:14).

Na dan polaska u Katar, točnije Dohu, na Svjetsko prvenstvo izbornik Slavko Goluža otkrio je konačan popis putnika, a s posljednjeg popisa otpali su Sandro Obranović te vratar Ivan Pešić.

Popis putnika za SP
Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb), Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel).

Izbornik Slavko Goluža za početak prokomentirao je pripreme koje su iza reprezentacije.

– Počeo bih izlaganje s Umagom gdje su dečki izvanredno odradili pripreme. Napor su vrlo dobro podnijeli i nije bilo nekih težih ozljeda. Samim time moram reći da smo pripreme planski dobro osmislili i odradili. Htio bih se ovim putem zahvaliti osoblju u hotelu Coral koji su nam bili uvijek na usluzi, kao i svima u dvorani koji su se brinuli da nam ništa ne bi nedostajalo, rekao je Goluža.

– Što se tiče pripremnih utakmica sa Srbijom, odigrali smo utakmice s malo promijenjenim sastavima. Probali smo neke stvari, a najvažnije je da samo trkački bili dobri svih 60 minuta, rekao je Goluža kratko o pripremnih utakmicama sa Srbijom koje su odigrane u Umagu i Rijeci.

Potom je hrvatski strateg otkrio tko je izostao s konačnog popisa putnika u Katar.

– Sa zadnjeg popisa otpali su Ivan Pešić i Sandro Obranović. Odlučili smo se da vodimo sedam vanjskih igrača, a odlučilo sam da je Brozović zaslužio.

– O skupini ne želim puno pričati jer smo gotovo sve već rekli.  Misli su nam usmjerene na prvu utakmicu s Austrijom. Znamo dobro da otvaranje igramo pod ručnom, ali vjerujem u momke i stožer da pošaljemo novu poruku iz Katara te da pokažemo s koliko ljubavi igramo za reprezentaciju. Želim da svaku tekmu damo svoj maksimum, za kraj je istaknuo Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.