Snježana Pejčić nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Europskih igara

Snježana Pejčić nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Europskih igara

Snježana Pejčić ponijet će zastavu Hrvatske na otvaranju prvih Europskih igara.

Brončana hrvatska olimpijka Snježana Pejčić nosit će hrvatsku zastavu na otvaranju Europskih igara u petak na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Sve su ulaznice za svečano otvaranje natjecanja rasprodane, stadion prima otprilike 68.700 gledatelja, a na njemu će se za pet godina igrati i Europsko nogometno prvenstvo.

“Velika je čast što ću imati priliku nositi zastavu na otvaranju prvih Europskih igara”, kazala je 33-godišnja olimpijka iz Rijeke. “Na olimpijskim igrama nisam imala tu priliku pa sam sretna i zbog činjenice što ću u Bakuu napokon prisustvovati svečanosti otvaranja”, dodala je.

Pejčić je u Pekingu 2008. osvojila brončanu kolajnu u disciplini zračna puška, no na predstojećim Igrama neće imati pretjeran pritisak vrhunskog rezultata. “Nemam očekivanja uoči nastupa u Bakuu. Pružit ću svoj maksimum i ne želim si stvarati nikakav pritisak.”

Naporna sezona se nastavlja. Pejčić je na nedavno održanom Svjetskom kupu u Changwonu osvojila dva zlata i postavila dva rekorda, a nakon EI okušat će ‘sreću’ na Europskom prvenstvu u Mariboru (sredina lipnja) i Svjetskom kupu u kolovozu.

“Umorna sam od naporne sezone, ali to je normalno jer se uostalom radi o predolimpijskoj godini. Svjetski kup u kolovozu trebala bih preskočiti jer mi treba malo odmora budući da sam ionako izborila vizu za Rio de Janeiro. Slobodnog vremena se rado sjećam”, sa smiješkom je objasnila.

“Stalno sam na putovanjima i natjecanjima, no nije mi teško jer volim to što radim. Imamo samo naknadu od MORH-a, bez zdravstvenog i mirovinskog… Imam stipendiju i od HOO-a i grada, ali to će trajati do Rija – dalje, tko zna kako”, otkrila je Pejčić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.