Šok i tuga u malonogometnom svijetu: Prijatelji se porukama na društvenim mrežama opraštaju od legende

Šok i tuga u malonogometnom svijetu: Prijatelji se porukama na društvenim mrežama opraštaju od legende

Sa samo 23 godine sa svojim suigračima iz momčadi Megaton Music ispisao je povijest osvojivši Kutiju Šibica.

Sa samo 23 godine sa svojim suigračima iz momčadi Megaton Music ispisao je povijest osvojivši Kutiju Šibica.

Mate Čuljak je bio član futsal reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2000. godine u Gvatemali. To je jedino Svjetsko prvenstvo na kojem je sudjelovala hrvatska futsal reprezentacija. U futsal svijetu bio je vrlo popularan, a za sve one koji se nisu slagali s upravom GNK Dinama, osnovao je i navijački Dinamo, pod nazivom Futsal Dinamo.

Napustio nas je baš na dan kad je većina igrača, koje je vodio u Dinamu, osvojila Kutiju Šibica. Bila je velika fešta u dvorani, ali naglo se prekinula kada se saznala ova strašna vijest. Nakon toga društvene mreže su bile prepune poruka od njegovih prijatelja, kolega, sudaca i raznih klubova.

“Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali ne možeš mi uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja. Bože, nije fer”, napisao je bivši igrač Zagreba i Hajduka Antonio Franja.

“Dao bi svih svojih sedam ‘Kutija’ samo da se izvukao. Svi koji su ga poznavali znaju da je bio duša od čovjeka”, rekao je Capar.

“Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta, Mate Čuljak! U ovim teškim trenucima Nacional Zagreb želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste. Mate, tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo“, stoji na službenoj Facebook stranici Nacionala.

Od Čuljka se oprostio i prvoligaški futsal sudac svojom porukom na društvenoj mreži.

“Borili smo se s tobom u onoj najvažnijoj utakmici, utakmici života i nažalost izgubili. Međutim, siguran sam da ćeš ma gdje bio pobjeđivati još mnoge. R.I.P. Mate Čuljak, dobri čovječe, neka ti je vječna slava. Obitelji i prijateljima izražavam najiskrenije saučešće”, poruka je Dine Kramara, prvoligaškog suca.

Svoju sućut obitelji na društvenim mrežama izrazili su Hrvatski nogometni savez, Hrvatski nogometni sindikat,  MNK Crnica, NK Varaždin, NK Varteks Varaždin, Robert Murić i svi ostali koji su ga poznavali.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.